Ispanakgiller familyasından olan pazı, içeriğindeki bol vitamin ve mineral sayesinde sağlık açısından son derece faydalı bir sebze. Sofralarımızda daha az yer verdiğimiz pazının sayılamayacak kadar çok ve önemli faydası var. Vücut direncini artırarak bir çok hastalığa engel olduğu gibi, oluşan bir çok sağlık sorununun çözümüne de katkıda bulunuyor.
Diğer yeşil yapraklı birçok sebze gibi pazı da, kemiklerin ve dişlerin güçlenmesini sağlayan mükemmel bir kalsiyum deposudur. Lif ve sirinjik asit barındırmasıyla kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Diyabet riski taşıyan ve diyabetliler için önerilen bir yiyecektir. Kanser önleyici sebzeler arasındadır. Özellikle kolon kanserine karşı koruma sağlar.
Göz sağlığı için gerekli olan lutein ve antioksidan bakımından zengindir. Böylece gözleri korur. Ispanak gibi demir bakımından zengindir. Bu şekilde dolaşım sistemini güçlendirir ve kansızlığı önler.
Deri hastalıkları, yanık, şişlik ve basur memelerinin üzerine haşlaması yapılıp konulduğunda bu şikayetleri azaltır. İdrar söktürür, ve idrar yollarında yanma şikâyetlerini azaltır.
Beyin fonksiyonlarının ve sinir sisteminin güçlenmesini sağlar. Kelliğe iyi gelir.Balla karıştırılıp saç çıkmayan yere sürüldüğünde olumlu sonuç alınabilir.
İştah açıcıdır.Öksürüğe karşı faydalıdır.Kabızlığı giderir. Hazmı kolaylaştırır. Vücuda kuvvet verir.
Alıntı

Asrevya

Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Pazının Faydaları
08 Mart 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Mezarkabul bunu beğendi.
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.