Protein Bar Nasıl Yapılır
Protein Bar Yapımı
Evde Protein Barı Hazırlamak


Protein alımı sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için son derece önemlidir. Fiziksel aktiviteden sağlayabileceğimiz faydaların da protein alımı ile doğrudan ilişkisi vardır.



Protein ihtiyacımızı et ve süt ürünlerinden edinebileceğimiz gibi, birçok baklagil ve tahıl çeşidini de bu amaçla kullanarak kendimize lezzetli alternatifler oluşturabiliriz. Ev yapımı protein bar da en lezzetli alternatiflerden birisi olacaktır şüphesiz.

Evde protein bar nasıl yapılır sorusuna geçmeden, öncelikle herhangi bir protein barda kullanabileceğimiz malzemelere bir göz atalım. Protein içeriği için tüm kuruyemişler, lif kaynağı olarak keten tohumu, yulaf ve türevleri, bağlantı malzemesi olarak kuru meyveler ve bal, lezzet vermesi için tarçından zerdeçala tüm baharatlar evde protein bar yapımı için kullanılabilir.

Gördüğünüz üzere malzemelerin çoğu zaten mutfakta hep elinizin altında. Kullanacağınız mutfak gereçleri de aynı şekilde. Bir fırına, fırına dayanıklı düz yüzeyli bir kaba, malzemelerinizi karışım haline getirdikten sonra da bunu yapmak için bir spatulaya ihtiyacınız olacak. Hadi şimdi ev yapımı birkaç protein bar hazırlayalım...


Ev Yapımı Fıstık Ezmeli Protein Bar

Fıstık ezmeli protein bar yapımında yulaf, keten tohumu, tarçın, karbonat, tuz, az tuzlu fıstık ezmesi, esmer şeker, bal, vanilya, yağsız süt ve kuru üzüm malzemelerimiz olacaktır. 3/4 su bardağı yulaf ve keten tohumunu mutfak robotunda un haline getirin. Kalan kuru malzemeleri içerisine katıp karıştırın. Sıvı malzemeleri de eklenip yapışkan bir hamur haline getirin. Fırına dayanıklı bir kaba hamuru yayın ve düzleştirin. 175 derecelik fırında 20 dk kadar pişirin. Fırından çıkarılıp soğuduktan sonra üzerine biraz daha fıstık ezmesi ekleyin. Ev yapımı protein barınız hazır.

Ev Yapımı Yulaflı Protein Bar

Ev yapımı yulaflı protein bar için ihtiyacınız olan malzeme yulaf, çiğ kaju, hurma, tarçın, tuz ve süt. Kaju ve hurmaları mutfak robotunda iyice çekin. İçerisine yulaf, tarçın ve tuz ekleyin. Son olarak sütü de katıp hamur haline getirin. Buzlukta 15 dakika beklettikten sonra dilimleyip tüketebilirsiniz.






Alıntı