Malzemeler

12 adet beyaz lahana yaprağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan (İnce doğanmış)
100 gram kuru fasulye (geceden ıslatın)
600 mililitre tavuk suyu
1 adet limonun suyu
1 kaşık domates salçası
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı

İnce doğranmış soğanları tencere ısıttığınız yağın üzerine dökün ve 5 dakika hafifçe renk alana kadar pişirin. Suyunu süzdüğünüz fasulyeleri tavuk suyu ile birlikte tencereye ekleyin ve fasulyeler pişene dek yani 1 saate yakın pişirin.
Başka bir tencere de tuzlu su kaynatın ve sert kısımlarını ayırdığınız lahanaları ikişer ikişer suya atıp yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanmış yaprakları soğuk sudan geçirip kağıt havlu üzerinde suyunu süzüp kurumaya bırakın.
Fasulyeleri süzüp tahta kaşıkla ezin ve püre haline getirdiğiniz fasulyenin içine domates salçası, limon suyunun yarısı, tuz ve biberi ekleyip karıştırın.
Yaptığınız fasulye karışımını haşladığınız lahana yaprağının üzerine yerleştirin, iki tarafını kıvırarak yuvarlayın ve 8 adet lahana sarması hazırlayın.
Kalan lahana yapraklarını tencereye yerleştirin ve sarmaları üzerine koyun.
Kalan limon suyunu sarmaların üzerine gezdirin ve üstü kapanacak kadar soğuk su ekleyin.
Suyunu eklediğiniz sarmalara tuz serpin ve üzerine bir porselen tabağı ters çevirip yerleştirin.
Tencerenin kapağını kapatıp 1 saat kadar ağır ateşte kaynatın. Sıcak bir tabakta servis edin.

Alıntı