Beşamel Soslu Fırında Brokoli Tarifi



1 küçük brokoli
2 adet tavuk göğsü
2 adet orta boy patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber,
kimyon ve yenibahar
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
beşamel soslu brokoli

BEŞAMEL SOS İÇİN

1 adet soğan
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1.5 yemek kaşığı un
Biraz karabiber ve tuz
ÜZERİ İÇİN

Kaşar peyniri

Brokoliyi bol suda yıkadıktan sonra eliniz ile küçük küçük ayırın çiçeklerinden.
Patates ve havucu temizledikten ve soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Tavuk etlerini de küçük küpler şeklinde doğrayın.
Soğanı temizledikten sonra söğüşleme şeklinde doğrayın.
Sarımsağı soyarak 3-4 parçaya bölün.
Tuzunu, baharatını ve yağını ekleyip harmanlayın.
Fırın tepsisine dökün.
Yarım çay bardağı kadar su dökün.
Üzerini folyo ile kapatın ve ısıtılmış fırında pişirin.
Piştikten sonra folyoyu kaldırın.
Diğer taraftan soğanı küçük bir tavaya rendeleyin. tere yağını da ekleyerek hafifçe kavurun.
Üzerine unu katın ve kavurun.
Sütünü tuzunu ve kara biberi de ekleyerek krema kıvamını alana dek karıştırarak pişirin.
Hazırladığınız sosu yemeğin üzerine dökün.
Üzerine kaşar peyniri rendesini serpiştirin ve fırına sürün.
Üzeri kızarana dek pişirin.