Aykut Demir tarih yazdı! Başakşehir’den çeyrek finali kaptı





Başakşehir, deplasmanda 3-1 yenildiği Giresunspor'u sahasında 2-1 yenmesine rağmen Ziraat Türkiye Kupası'na veda etti. Süper Lig'in liderini kupadan eleyen tek gol ise maçtan önce dua eden Aykut Demir'den geldi.

TFF 1.Lig ekiplerinden Akıp Çorap Giresunspor Ziraat Türkiye Kupası’nda ilk maçta evinde 3-1 mağlup ettiğe Başakşehir’e rövanşta 2-1 mağlup olmasına rağmen çeyrek finale yükselen taraf oldu. 51 yıllık tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselen Giresunspor’un tek golü uzun süredir uzattığı sakalları ve imajıyla gündem yaratan Aykut Demir attığı tek golle çeyrek final biletini aldı.

25.dakikada kornerden gelen topu şık bir kafa vuruşuyla ağlara yollayan ve Başakşehir’in direncini kıran Aykut Demir, takımının tarihi başarısına imza atmış oldu. Maçtan sonra sosyal medyanın da gündemine oturan Aykut, çeyrek final biletini kazanmalarının ardından büyük bir sevinç yaşadı.

Futbola Hollanda’nın NAC Breda takımında başlayan 29 yaşındaki futbolcu, Türkiye‘de Gençlerbirliği, Trabzonspor ve Osmanlıspor formaları giydi. Deneyimli savunma oyuncusu 1 kez de Türkiye Milli Takım formasını giydi.