-6 adet küçük şeftali – 3 adet büyük şeftali
-2 yemek kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı buğday nişastası
-½ su bardağı su
Crumble için Malzemeler
-50 gr. tereyağı – küçük küp doğranmış, soğuk
-50 gr. un
-1 yemek kaşığı toz şeker
Servis Etmek için Malzemeler
-Dondurma
Crumble için;
-Bir parçalayıcının içerisine un, toz şeker ve tereyağını ekleyin.
-Hafif iri parçalar halinde kalana kadar çekin.
-Hemen kullanmayacaksanız buzdolabında bekletebilirsiniz.
Meyveler için;
-Şeftalilerinizi iri küp doğrayın.
-Bir sos tenceresine toz şeker, nişasta ve suyu alıp hafif kıvam alana kadar pişirin.
-Nişastalı karışımınız kıvam alınca şeftalileri içerisine alın ve karıştırın.
Birleştirmek için;
-Hazırladığınız şeftalileri fırın kabınıza yayın ve hazırladığınız crumble’ı üzerine serpiştirin.
-180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 – 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
-Fırından çıkardığınız crumble’ınızı dondurmayla süsleyerek servis edin.
Afiyet Olsun.
Damla
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.994
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Şeftalili Crumble Tarifi
24 Ağustos 2020
Şeftalili Crumble Tarifi
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
Toprak bunu beğendi.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Years and years.