İncir Uyutması İncir Uyutması Tarifi İncir Uyutması Nasıl Yapılır



MALZEMELER

2,5 su bardağı süt
8 adet kuru incir


******************

Kuru incirlerin yumuşaması için öncelikle sıcak suyun içerisinde bekletin.
1 saat kadar beklettikten sonra küp küp doğrayın.
Daha sonra sütü tencereye alıp, ısıtın.
Yoğurt mayalama sıcaklığından bir tık daha sıcak olunca altını kapatın.
Sıcak sütten kepçeyle alınıp incirlerin üzerine koyup tahta kaşık yardımıyla iyice ezin.
İncirli süt karışımını bir kere karıştırın. Daha sonra kaselere paylaştırın.
Hazırlanan tatlıların üzerini temiz bir bezle örtün.

Hazırladığınız tatlıyı dinlendirmeden servis etmeyin.
Kıvamının tutması için en az 2 saat bekletilmesi gerekir.



Alıntı