CHP lideri Kılıçdaroğlu çok sert ve kısa konuştu


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu. Konuşmasında oldukça öfkeli olduğu hem söylemleriyle hem hareketleriyle belli olan Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını kısa kesmesi dikkat çekti. Kılıçdaroğlu konuşmasını "Hadi eyvallah" diyerek bitirdikten sonra salondan ayrıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu kısa süren ve oldukça sert konuşmasında "Ülkeyi kaçak sığınmacılarla, milyonların elektriğini kesen çetelerle, kiralarla, enflasyonla kavga edeceklerini belirterek, "Özetle, vatanı satanlarla kavga edeceğiz" dedi. "Yol arkadaşlarına" da seslenen Kılıçdaroğlu "Ben o yoksulluklarla mahkum edilen çocuklar için mücadele edeceğim. Ya bana katılın ya şimdi şu anda yolumdan çekilin açık ve net söylüyorum" ifadelerini kullandı.




"İÇİMDE BİRİKTİRDİĞİM BÜYÜK BİR KAVGA VAR"
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

Karanlığa mahkum edilen çocuklarımız dolayısıyla öfkeliyim. Ey saray, sesimi duyuyor musun? Görmezden geldiklerinin karanlık, ışıksız evlerinden sesleniyorum sana. Yoksulların biriken öfkesini görüyor musun? Evsiz, yurtsuz, aç bıraktığın bebeklerin ağladığını duyuyor musun? Ben o bebeklerin ağlamalarından geceleri uyuyamıyorum. Karanlıkta onları düşünüyorum. Sonra o karanlıkta senin 5'li çetelerini de düşünüyorum ve yumruklarımı sıkıyorum. "Bunlar engerekler ve çıyanlardır, aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır" diyor Ahmed Arif.

Dünya kötülük yapanların yüzünden değil kötülüğe seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden bu hale geldi. Cesaret yoksa zafer yoktur. Yol arkadaşlarım, bütün yol arkadaşlarıma, sesleniyorum size de bir çift lafım var. Bu engerekler ve çıyanlarla çatışma ne kadar sert olursa zafer de o kadar yakın ve görkemli olacaktır.

Bir insanın uğrunda öleceği bir şey yoksa hayatında zaten o hiç yaşamamıştır. Pes etmeyeceğim, durmayacağım. Söz veriyorum. Hepinizin huzurunda söz veriyorum. Durmayacağım. İçimde bu halk için biriktirdiğim büyük bir kavga var. Bu kavgayı hep birlikte yol arkadaşlarımla yapacağız.
"VATANI SATANLARLA KAVGA EDECEĞİZ"
Ülkeyi kaçak sığınmacılarla dolduranlarla kavga edeceğiz. 5 paraya vatandaşlığı satanlarla kavga edeceğiz. Yabancılara daire satılsın diye emlak desteği çıkaranlarla kavga edeceğiz. Ülkede milyonların elektriğini kesen çetelerle kavga edeceğiz. Bu kiralarla, bu enflasyonla kavga edeceğiz. Sokaklarımızı mafyaya teslim edenlerle kavga edeceğiz. Ülkenin onurunu konsolosluk bahçelerine gömenlerle kavga edeceğiz. Yargıyı siyasetin emrine verip Brunson'lara özel uçaklar gönderip kendi insanımızı hapishanelerde rehin tutanlarla kavga edeceğiz. Halkın emeğini arka kapıdan satanlarla kavga edeceğiz. Özetle, vatanı satanlarla kavga edeceğiz.

Dünya kötülük yapanların yüzünden değil kötülüğe seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden bu hale geldi. Cesaret yoksa zafer yoktur. Yol arkadaşlarım, bütün yol arkadaşlarıma sesleniyorum, size de bir çift lafım var. Bu engerekler ve çıyanlarla çatışma ne kadar sert olursa zafer de o kadar yakın ve görkemli olacaktır.
"YA BANA KATILIN YA DA ŞU ANDA YOLUMDAN ÇEKİLİN"
Ne pahasına olursa olsun yürüyeceğiz bu millete çetelere boyun eğdirmeyeceğiz. Ben o yoksulluklarla mahkum edilen çocuklar için mücadele edeceğim. Ya bana katılın ya da şimdi, şu anda yolumdan çekilin, açık ve net söylüyorum.

Biz birbirimize emanetiz. Kol kola yürüyeceğiz. Bu memleket bize emanet. Birimiz açken hiçbirimiz tok değiliz, birimiz karanlıktayken hiçbirimiz aydınlıkta değiliz. Birimiz karanlıktayken hiçbirimiz aydınlıkta değiliz. Hadi eyvallah!

mynt