Malzemeler

*600 gram pirzola
*3 yemek kaşığı tereyağı
*13-14 adet sarımsak
*3 büyük domates
*7 adet yeşil biber
*3 adet kırmızı biber
*30 gram kuyruk yağı
*1,5 tatlı kaşığı karabiber
*2 tatlı kaşığı toz biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*3 yemek kaşığı zeytinyağı

Keskin Tava Yapılışı

Adım 1
Öncelikle pirzolamızı bir kaba alıyoruz üzerine karabiber, toz biber, tuz, zeytinyağı ekliyoruz iyice karıştırıp diğer malzemeler hazır olana kadar buzdolabına alıyoruz.

Adım 2
Biberleri, domatesleri doğruyoruz.

Adım 3
Ayrı bir kaseye domates salçasını alıyoruz üzerine 1 su bardağı su ekleyip iyice karıştırıp kıvama getiriyoruz ve bir kenara alıyoruz.

Adım 4
Fırına vereceğimiz tepsinin en alt kısmına domatesleri üzerine kırmızı ve yeşil biberleri ekliyoruz üzerine sarımsak ekliyoruz.

Adım 5
Kenarda hazırladığımız sosumuzdan tepsiye ekliyoruz.

Adım 6
Dinlendirdiğimiz pirzolaları sebzelerin üzerine ekliyoruz. Pirzolanın üzerine tereyağı ve kuyruk yağı ekliyoruz.

Adım 7
Fırına vermeden üzerini önce yağlı kağıt üzerinde alüminyum folyo ile kapatıyoruz 200 derecelik fırında önce 1 saat 20 dakika pişiriyoruz.

Adım 8
Daha sonra fırından alıp üzerindeki aluminyum folyo ve yağlı kağıdı alıp 20 dakika kadar tekrar fırınlıyoruz. Herkese afiyet olsun.