Tirit Tarifi İçin Malzemeler
*500 gramdana eti
*4 adettırnak pide
*1 su bardağıyoğurt
*1 yemek kaşığıtereyağ
*1 tatlı kaşığıpul biberveya salça
*2 iri dişsarımsak
*1 çay kaşığıkarabiber
*1 çay kaşığıtuz
*1 adetdefne yaprağı
Tirit Tarifi Nasıl Yapılır?
1.)Kuşbaşından daha iri doğranmış dana etlerini düdüklü tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı su ekleyin.
2.)Tuz, karabiber, defne yaprağını da atıp kapağını kapatın ve 30-40 dakika arası, etler lif lif ayrılacak kıvama gelene kadar pişirin.
3.)Diğer yandan 4 adet tırnak pideyi küp küp doğrayın, kıtır kıtır olması için 15 dakika kadar fırına atın.
4.)2 diş sarımsağı ezin, yoğurda ekleyin içerisine 2-3 yemek kaşığı kadar da su ekleyin ki yoğurt daha akışkan olsun. Hepsini iyice çırpın.
5.)Pişen etlerin suyunu süzüp ayrı bir kaseye alın. Etler soğumadan lif lif ayırın.
6.)Tereyağını eritin, kırmızı biberi veya salçayı ekleyin.
7.)Kıtır kıtır olan pideleri çukur bir tabağa alın, kenara ayırdığınız et suyuyla ıslatın.
8.)Üzerini lif lif ayırdığınız etlerle doldurun.
9.)Etlerin üzerine yoğurt gezdirin. En üstüne de erittiğiniz tereyağdan gezdirin ve soğumadan servis edin.
Neoma

Üyelik tarihi
17 Mart 2015
Mesajlar
5.630
Seslenildi
256 Mesaj
Etiketlendi
22 Konu
Tirit Tarifi İçin Malzemeler
03 Ekim 2020
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter