Kitap serisi, oyun serisi ve sonunda TV dizisi… Geçtiğimiz aylarda Netflix’te izleyicilerle buluşan The Witcher, eşine güç rastlanır ölçüde bir başarı grafiği izliyor. Parrot Analytics’e göre dünyanın en çok talep gören TV programı oldu bile! Benzer şekilde 5 yıl önce yayınlanan oyun serisi de 30 bin oyuncudan 50 bine ulaşmayı başardı. Kitap serisi de dünyanın birçok ülkesinde en çok satanlar listesinin ilk sıralarında… Fantastik hikayesinin, başarılı kurgusunun ve sürükleyici olay akışının başarıda pay sahibi olduğu muhakkak. Pek tabii bir de izleyicilerin kendileriyle bağ kurduğu karakterleri hesaba katmak gerek! Ne dersin, karakterlerin burçları sahiden tahmin edilebilir mi?

Koç: Kraliçe Calanthe


The Witcher’ın en gözü pek ve savaşçı karakteri şüphe yok ki Cintra’nın kraliçesi olan Calanthe! Korkusuzluğu ve gücüyle tüm dünyaya nam salan karakterde bariz bir Koç özgüveni olduğunu söylemek mümkün! Kendi inandığı yolda yürüyen, ailesi için varını yoğunu ortaya koyan ve kapalı kapılar ardında saklanmak yerine savaş meydanlarında herkese meydan okuyan bir karakterden söz ediyoruz en nihayetinde.

Boğa: Mousesack


Kraliçe Calanthe’nin en yakın arkadaşı ve baş danışmanı olarak tanıdığımız Mousesack’te Boğaları andıran birçok özellik var. Uzun yıllar süren sadakat, sevdiği insana karşı güçlü bir koruma iç güdüsü ve sakinliğiyle işleri yoluna koymaya çalışma becerisi… Daha ne olsun? Güvenliği ve sadakati birincil öncelik olarak benimsemiş bu karakter, Boğa’dan başka hangi burç olabilir ki?

İkizler: Jaskier


Jaskier’i The Witcher’ın en sevilen karakterlerinden biri haline getiren özelliklerine şöyle bir bakalım. Espritüelliği, karşı koyamadığı merak duygusu, kıvrak zekâsı ve fırsatçılığı… Evet, tıpkı bir İkizler gibi! Onu başka bir burç olarak düşünmek mümkün bile değil. İyi bir yol arkadaşı olduğu kadar tatlı bir baş belası da olan karakteri izlerken herkesin yüzünde bir gülümseme oluşması garanti!

Yengeç: Dara


The Witcher’ın en göz önünde olmayan ancak bir o kadar da sevilen karakteri genç elf Dara, şüphe yok ki tipik bir Yengeç. Ciri’yi hiçbir ödül beklentisi olmadan koruyup kollaması, fedakârlık üstüne fedakârlık yapması, merhameti ve sezgiselliği… Daha hangi birini sayalım? Üzerine bir de kırılganlığını eklediğimizde Yengeçliği tescilleniyor denebilir.

Aslan: Fringilla


The Witcher evreninin en güçlü cadılarından biri olarak karşımıza çıkan Fringilla, ününün ve hedeflerinin önüne kimsenin geçmesine müsaade etmeyen bir karakter. Şanına düşürülerek en ufak gölgeyi bile misliyle karşı tarafa ödettiği söylenebilir. Adeta bir Aslan gibi! Tüm dünya üzerine gelse dahi özgüveninden ve sakinliğinden bir şey kaybetmemesi de denkleme dahil edildiğinde kim aksini iddia edebilir?

Başak: Tissaia


Aretuza’daki büyücü okulunun baş yöneticisi Tissia de Vries, yeryüzündeki cadı ve büyücüleri itina ile seçen ve bin bir emekle yetiştiren bir karakter. En belirgin özelliği ise mükemmelden daha azıyla asla yetinmemesi. Haliyle burcunu tahmin etmek hiç de zor değil. Tabii ki bir Başak kendisi! Öğrencilerine her daim yol gösteren yöneticinin yer yer acımasızlığa kayan tavrı da Başakların kusursuzluk arayışlarına denk düşüyor denebilir.

Terazi: Pavetta


The Witcher’ın aşkıyla tüm düzeni baştan yazan Cintra Kraliçesi Calanthe’nin kızı Pavetta, herkes ne kadar karşı çıkarsa çıksın aşkını göğsünü gere gere savunan bir karakter. Kimseyle kötü olmak istemeyen ve orta yol bulunması noktasında ter döken Pavetta’nın Terazi olduğunu söylemek kimseleri şaşırtmaz herhalde. Dillere destan güzelliği de Teraziliğini destekler nitelikte.

Akrep: Yennefer


The Witcher evreninin gelmiş geçmiş en büyük cadılarından biri; Yennefer! Oldukça kötü şartlar altında dünyaya gelse de küllerinden yeniden doğmayı başarması ve tutkularının önünde kimsenin durmasına imkân tanımaması onu bir Akrep yapıyor belli ki. Okült konusunda sınırları zorlayan yapısı, güçlü kişiliği, şehvetli yapısı da burcunun özelliklerini katmerlendiriyor denebilir.

Yay: Triss


The Witcher dünyasındaki en ünlü büyücülerin başında gelen Triss Merigold, renkli kişiliği ve entelektüelliği ile Yayların ete kemiğe bürünmüş hali desek yeridir. Herkesle kolayca anlaşabilen kişiliği ve büyü alanındaki engin bilgisi de burcunun temalarıyla bire bir örtüşüyor. Özellikle doğayla olan ilişkisinde ve tükenmez enerjisinde Yayları anımsatan çok detay var.

Oğlak: Stregobor


Strateji üstadı usta büyücü Stregobor, burcu en kolay tahmin edilebilir karakterlerden biri. Engin düşünce yapısı, güçlü zekâsı ve ketumluğuyla bir Oğlak tabii ki! Hedeflerine giden yolda insanları istediği gibi yönetebilmesi ve olayları istediği biçime getirmek için yoluna çıkan engelleri teker teker ortadan kaldırma yeteneği burcunun insanı olduğunun göstergesi.

Kova: Geralt


The Witcher’ın baş karakteri Geralt’ta birçok burcun özelliği olduğunu söylemek mümkün. Ancak insan ilişkilerindeki mesafeli tavrı, mazlumların yanında yer alması ve bağımsız kişiliği onun Kova olduğunun ipuçlarını verebilir. Savaşçılığıyla nam salsa bile gerekmedikçe kılıcını çekmeyen ve yalnızlığından ne kadar hoşnut olsa da kimseyi arkasında bırakmayan karakter, Kovaların günlük hayattaki ikilemlerine fazlasıyla aşina.

Balık: Ciri


Prenses Ciri, henüz küçük bir çocukken kendini arama yolculuğuna çıkmış bir karakter. İnsan ilişkilerini gözden geçiren, hislerine güvenmeyi öğrenen ve kırılganlığını tamir etmeye çalışan bu uzun serüveninde Balık yanının oldukça görünür olduğu ifade edilebilir. Hassaslığının altında yatan o büyük gücünü keşfetme sürecinde sezgilerine güvenmeyi öğrenmesi de Balıkların hayat yolculuğunu andırır nitelikte.