Bebeklerin ciltleri oldukça hassas olduğu için ciltlerine en yakın olan şeyler olan giysilerinin kumaş kaliteleri ve bu giysileri yıkama şekilleri oldukça önemlidir. Çünkü bebeklerde henüz cildi koruyan tabaka oluşmamıştır ve bu tabakanın oluşumu 2 aylıkken oluşmaya başlayacaktır. Bu nedenle bebeklerin kıyafetleri çok büyük bir özenle yıkanmalıdır.

Bebek Kıyafetlerini Nasıl Yıkamak Gerekir?

Bebek kıyafetleri yıkama açısından çok hassastır çünkü büyükler için kullanılan deterjanlar bebeklerin cildini tahriş edebilir, alerji yapabilir. Nedeni ise bebeklerin bazı mikro organizmalardan korunacak cilt kalkanlarının henüz oluşmamasıdır. Bu nedenle öncelikle yıkayacağınız ürünün yıkama talimatına mutlaka bakın. Bu talimatta belirtilen en üste seviye su sıcaklığında ürünü yıkayabilirsiniz. Ayrıca bebeğinizin kıyafetlerini kendi kıyafetlerinizden mutlaka ayrı yıkamalısınız. Dilerseniz elinizde ön yıkama yapabilirsiniz ancak kesinlikle sadece elde yıkama yaparak bebeklerinizi giydirmeyin. Mikroplar sıcağa sizin elinizin dayanabileceğinden çok daha fazla dayanacakları için ölmeyeceklerdir ve her kullanıştı katlanarak artacaklardır. Bu da bebeğinizi hasta etmek için yeterli bir sebeptir.

Bebek Kıyafeti Yıkarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebek kıyafeti yıkarken önce kendi kıyafetlerinizden ayrı olarak yıkamaya alışmalısınız. İkinci olarak kendi deterjanlarınız ile değil bebeğinize özel deterjan ile yıkamalısınız. Bebeğinizin giysileri üzerinde mama kalıntısı, kaka kalıntısı var ise bunu elinizde ve ya makinenizde ön yıkama yaparak giderebilirsiniz. Eğer leke katılaşmış ise bir fırça yardımı ile önce bu kirden arındırmanız sizin için daha kolay olacaktır. İkinci olarak seçeceğiniz deterjan kesinlikle anti alerjik ve parfümsüz olmalıdır. Çünkü parfüm içerikli deterjanlar bebeğinizin hassas cildine son derece zararlıdır.

Bebek Kıyafetleri Ne İle Temizlenir?

Bebek kıyafetleri üstlerinde yazan yıkama talimatları göz önünde bulundurularak en üst sıcaklıkta yıkanmalıdır. Ayrıca deterjan kalıntısı son derece zararlı olacağı için birden fazla kez durulama yapmanız bebeğinizin yararına olacaktır. Dilerseniz elde de durulayabilirsiniz. Bebek kıyafetleri parfümüz bir deterjan ile temizlenmelidir. Zaten bebeğinizin kıyafetlerini yıkarken kendi deterjanınızı değil bebekler için özel olarak geliştirilmiş ya da bor mineralli deterjanları tercih etmenizde yarar vardır. Toz deterjanlar kıyafetlerin içerisinde gizlenebilir ve tamamen durulanmaya bilir. Bu nedenle jel kıvamında deterjanlar durulama açısından daha sağlıklı olacaktır. Tabi toz deterjanınızın suda çözülmesine güveniyorsanız istediğinizi tercih edebilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri Nasıl Kurutulmalıdır?

Bebek kıyafetleri asılarak değil temiz bir çarşaf üzerinde derilerek kurutulmalıdır. Ayrıca kurutma esnasında güneş aracılığı ile kurusa daha iyi olur çünkü güneşin mikropları kırma etkisi çok büyüktür. Bundan yararlanabilirsiniz. Bu imkânınız yoksa en azından nemli ve rutubetli ortamda kurutmamaya özen göstermelisiniz. Üzerine rutubet sinmiş kıyafetler bebeğinizde astıma bile neden olabilir. Üstelik nemli ortamda bakteriler çok daha kolay oluşup daha hızlı yayıldığı için oldukça zararlıdır. Mümkün olduğu kadar güneşli, havadar ve kuru bir alanda kurutmaya özen gösterin.