Youtube, Video Yöneticisi bölümünde yer alan para kazan simgesinde, gelir elde eden kullanıcılar için oldukça önemli bir değişiklik yaptı. İşte Youtube'da meydana gelen değişiklik!



Günümüzde internet kavramı ile bütünleşen ve aylık 1.5 milyardan fazla aktif kullanıcısı ile dünyanın en popüler video platformu olan YouTube, her geçen gün bir yenilik veya değişiklik ile karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Video içerik üreticileri için büyük bir gelir kaynağı haline gelen ve televizyonu tahtından indirmeyi hedefleyen Youtube, Video Yöneticisi bölümünde yer alan Para Kazan simgesinde bazı değişikliklere gitti.

Gelin, şimdi Youtube'dan gelir elde eden kullanıcılar için oldukça önemli olan bu değişikliğe yakından göz atalım.

Youtube, Para Kazan simgesinde değişiklik yaptı!
Bugüne kadar Video Yöneticisi bölümünde kullanıcıların gelir elde edebildiği videoları yeşil renkte, gelir elde edilemeyen videoları ise siyah renkte dolar simgesi ile etiketleyen Youtube, sarı renkli dolar simgesi ile bunlara bir yenisini daha ekledi.



Youtube'da tüm yaş aralıklarına hitap eden ve uygunsuz içerikler barındırmayan bir video ile, kanlı bir video oyunu, uygunsuz dil, katliam & savaş gibi hassas konuların yer aldığı videoların izlenmesi aynı olsa bile, kazancı ciddi farklılıklar gösterebiliyor.

Bu farkın kullanıcılar tarafından daha kolay bir şekilde anlaşılmasını isteyen Youtube, her marka için uygun bulunmayarak daha az reklam alan veya reklamverenler tarafından uygun bulunmayan videoları artık sarı dolar simgesi ile etiketliyor.

Kullanıcılar uygun bulunmayan videoları için Youtube'a itirazda bulunabilirken, yeni yükledikleri videoları liste dışı yaparak reklam koşullarını kolayca görebiliyorlar.

Shiftdelete