Düğü Çorbası ( Yozgat Yöresine Ait) Tarifi İçin Malzemeler
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Kuru nane
Düğü Çorbası ( Yozgat Yöresine Ait) Tarifi Yapılışı
Merhabalar canlarım 🤗🤗🤗🤗
Bu çorba canım yozgatımın yöresine ait olan bir yemektir.
Yozgat yöresinde ince bulgura düğü denirrr!!!!!!!!!!!!
Malzemesi çok az, ekonomik, besin değeri yüksek bir çorba.
Öncelikle tencereye 1 yada 2 litre su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
Su miktarını göz kararı ekledim🤔
Kaynayan suya ince bulgurun tamamı boşaltılır ve 10 dakika kısık ateşte kaynatılır.
Ayrı bir tavada küp küp doğranan soğanlar kavrulur salçası eklenir karıştırılır.
Kaynayan bulgurlu tencereye boşaltılır karıştırılır tuzu karabiberi eklenir.
Servis yaparken elimizle üzerine biraz kuru nane serpilir
afiyet olsun
Üyelik tarihi
15 Temmuz 2016
Bulunduğu yer
greece-ukraine
Yaş
35
Mesajlar
1.319
Seslenildi
29 Mesaj
Etiketlendi
10 Konu
Ruh Hali
Düğü Çorbası ( Yozgat Yöresine Ait)
12 Temmuz 2017
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati