Park Güell Barselona aristokrasisi için yapılmış bir parktır. Parkın merdivenleri ve pavillion kısımları Antoni Gaudi tarafından tasarlanmıştır ve peri masallarındaki gibi bir görünüme sahiptir. Park Güell’in inşasında doğal şekil ve figürler kullanılmıştır.
Park Güell’in inşası bir geliştirme projesi olarak başlamıştır. Eusebi Güell isimli bir Katalan sanayici Barselona’nın kuzeyinde 17 hektarlık bir alan satın aldı. Bu alanı İngiliz tarzı ile tasarlanmış bir yere dönüştürmek istiyordu. Kamuya açık binaların yanı sıra 60 tane evin inşa edilmesi de planlanıyordu. 1900 yılında Güell, bu proje ile ilgili Gaudi ile görüştü. Josep M. Jujol ve Francesc Berenguer gibi isimlerin de yardımıyla Gaudi 1914 yılına kadar bu alanda çalıştı. Fakat ticari olarak başarısız olan proje ile bir tane bile ev satılmadı! 1918 yılında devlete geçen arazi Park Güell olarak 1922’de halka açıldı.
Ziyaretçiler ve parka bakan kişiler için iki tane ev inşa edildi. Gaudi’nin tasarladığı pavillion kısımları ünlü masal Hansel ve Gratel’dekine benzemektedir. Binanın çatısı parlak ve renkli kiremitlerle kaplıdır. Parkın girişindeki merdivenler de Gaudi’nin eseridir. Dragon görünümlü kertenkele bu kısımda yer alır ve Park Güell’in sembollerindendir. Başka bir merdiven kısmı ile Gran Placa Circular’a geçilir. Burada yaşayanlar için alışveriş mekanı olarak inşa edilen dünyanın en uzun bankı ile bitişiktir. Buradan Akdeniz manzarası harikadır. Tüm platform 86 sütun ile desteklenmektedir.

Gaudi Müzesi

Gaudi Müzesi, Park Güell içerisinde bulunan bir müzedir. 1906 – 1926 yılları arasında Gaudi’nin yaşadığı ev Francesc Berenguer tarafından tasarlanmıştır. Müze olarak hizmet veren bu bina Gaudi’nin eşyaları ile çizimlerinin görülebileceği bir yerdir. Bir zamanlar Gaudi’nin yaşadığı bu ev müze haline dönüştürülmüştür ve mutlaka görülmelidir. Park içinde ayrıca Casa Trias da bulunur fakat burası ziyaretçilere açık değildir.
Park Güell ‘e Ulaşım

Güell Park, tüm Barselona’yı gören bir tepe üstündedir. Bu yüzden tepeye yürümeniz gerekebilir. Metro ile gelip “Lesseps” durağında indikten sonra 300 metre kadar yürüyüp bu parka ulaşabilirsiniz. Ayrıca 24 numaralı otobüs ile hem şehir manzarasının tadını çıkarabilir hem de ulaşım sağlayabilirsiniz. Barcelona Bus Turistic, üstü açık turistik otobüsler ile de bölgeye ulaşabilirsiniz. Bu arada Park parka giderken çevrede birçok hediyelik eşya satan dükkan bulabilirsiniz. Buralarda satılan eşyalar daha çok Gaudi tarzında yani oval ve rengarenk. Eğer bu tarz hediyeliklerden hoşlanıyorsanız Park Guell etrafındaki hediyelikçilerde fazla çeşit hediyelik bulabilirsiniz.