Özellikle uzun yıllardır sevgili olan ve birbirini iyi tanıyan çiftlerin karşılaştıkları en büyük sorunlardan bir tanesi maalesef evlenmek istediklerini ailelerine açamamaktır. Zira uzun yıllar boyunca aileden gizlenen bu sevgililik durumunu bir anda açıklamak hem gençler hem de aileler açısından bazı zorlukları beraberinde getirmektedir. Bilhassa ailelerin biraz daha muhafazakar yapıya sahip olması ve çocuklarının flört sevgililik gibi durumlarından rahatsız olmaları nedeniyle bu kararı açıklama süreci iyice zor bir hale gelebilmektedir. Lakin siz de benzer bir durum içerisindeyseniz elimizden geldiğince uygun fikirleri vermeye çalışacağız.

Evlenme kararınızı bir anda ailenize açmak yerine ilk olarak kimle bu konuyu konuşacağınıza karar vermelisiniz. Bazen abla veya abilerle daha uyumlu olan çocuklar bazen de anneleri veya babaları ile daha yakın olabiliyorlar. Sizi anlayacağını düşündüğünüz en yakın aile üyenize durumu açmak ilerleyen süreç için daha yol gösterici olacaktır. ********n durumu anlayışla karşılayacağını düşünüyorsanız annenizle abi kardeş veya ablanızla daha iyi anlaşıyorsanız ilk olarak onlara açıklayarak kendinize destek bulabilirsiniz.
Genellikle bu konularda babalardan korkulduğu için babaya evlenme kararının açılması oldukça zor olabilmektedir. ********n onunla bu konuda konuşması hem durumun daha rahat atlatılmasına yardımcı olacaktır hem de bir anda babanızı şok etmek zorunda kalmanızın önüne geçecektir. Tabii ki bazen annenin daha katı babanın daha yumuşak olduğu aileler de denk gelebilmektedir ve bu durumda aynı taktiği ilk olarak babayla konuşarak uygulayabilirsiniz. Dolayısıyla herkesin kendi ailevi durumuna göre bir karar vermesi gerektiği aşikar.


Müstakbel eşinizi ailenize anlatmadan önce genel olarak iyi ve övülür yanlarını öne çıkarmayı ve işleri aceleye getirmemeyi unutmamalısınız. Mümkün olduğunca iyi bir intiba bırakması için sevgilinizi de biraz uyarabilir ve böylece ailelerin karşı çıkmasına karşı önleminizi alabilirsiniz. Tabii ki karşı tarafın ailesini ikna edebilmek ve durumu anlayışla karşılamalarını sağlamak için siz de aynı şekilde güzel bir intiba bırakmalısınız.
Evlenme kararını aileye açıklama esnasında aceleci ve öfkeli tutumlardan uzak durarak bu kararınızın iyi verilmiş olduğunu onlara aktarabilirseniz herhangi bir sorunun ortaya çıkmasına da engel olabilirsiniz.