Tarif Malzemeleri
3 su bardağı un
1.5 çay kaşığı kuru maya
1 ça kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tarifin Hazırlanışı
Maya ve şekeri ılık sütle karıştırarak eritin ve 10 dakika oda sıcaklığında mayanın kabarması için bekletin.
Ayrı bir kapta yoğurt,zeytinyağı ,tuz ve suyu karıştırarak maya karışımına ekleyin.
Unu eleyerek karışıma yedirin. Ele yapışan bir hamur kıvamına gelince hafifce yağlanmış bir kaba alın ve oda sıcaklığında 1 saat kabarması için bekletin.
Kabaran hamuru unlanmış tezgaha alın ve 12 eşit büyüklükte hamur topları yapın.
Topları 12-14 cm çapında açın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamurları yayın.
250 derecede 10 dakika pişirin.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Pita Ekmeği
25 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.