El Yapımı Pratik Köpek Evleri..

--------------------------------------------------------------------------------


Mevsim sonbahar olunca kediler sıcaktan saklandıkları mekanlardan evlerin civarlarına gelmeye başladılar, yemek ve su arıyorlar.

Şu dönemler alacağımız kuru mamalar ve vereceğimiz sularla kedileri iyi beslemeliyiz. Bu dönem onlar için en önemli dönem. Sonbahar döneminde iyi beslenirlerse bir kaza olmadığı takdirde kışı atlatabiliyorlar, çünkü bünyeleri güçleniyor. Tabii ki kışın da onlara elimizden geldiğince bakıp mamalarını eksik etmemek, imkan varsa sığınacak barınaklar yapmanın öneminden de bahsetmeye gerek yok.

Mesela büyük boy kolinin üzerine battal boy çöp torbası geçirilip, korunaklı bir yerde yan çevirilir. Tabanına gazete kağıtları ve üzerine eski püskü paçavralar konur. Civarına da kuru mama. Böylece içeri girer sığınırlar. Fazla göz önünde olmaması lazım, mendaburlar alıyorlar ya da kedi düşmanı apartman sakinleri, çevredeki kişiler müdahale edebiliyorlar.
Tabii böyle olmayanlar da epey var. Ben çok yerde görmüştüm bu tekniği, oralardan öğrendim. ınsanlık meselesi, adamlar süper sitede yapmışlardı böyle bir şey.

Görev bizi bekliyor, haydi mamalar alınsın, stok yapılsın. (Evde boş bir kapaklı kovanın içine pek güzel yerleştirilir o mamalar. Hem evdeki kedilerimizden hem rutubetten korunur.)