Yağlı Boya


Evinizi boyatma zamanı yaklaştıysa ve yağlıboya yaptırmayı düşünüyorsanız bu yazı ihtiyacınız olan son şey.

Yağlı boya yapma gerekçeleri arasında en ön sırayı "silinebilmesi" alır. Bu gerçekten önemli bir kriter. Duvarların sık sık lekelenmesi karşısında yapılacak pek fazla bir şey yok. Plastik boya ve kireç lekeyi olduğu gibi emerken silmeye de pek izin vermez. Yağlıboya temizliğe çok uygundur ve ev hanımlarının kalbini kazanır.

Şimdi asıl soru geliyor: temizlik mi daha önemli sağlık mı?

Eğer "temizlik" daha önemli diyorsanız yağlıboya kararınızı değiştirmeyin ve size astım ile kanser arasında değişik sağlık durumları sağlayabileceğini ( ! )bilmeniz lazım.

Yağlı boya solunum yolu ile ilgili birçok rahatsızlığa sebep olabilir.

Yağlıboyanın içindeki hangi maddenin bu tür zararları olabileceğini merak edenlere hemen bildirelim: TİNER.


Tiner yağlıboyayı inceltmek ve sürülebilir olmasını sağlamak için kullanılır. Yağlıboya fabrikadan çıktığı anda içinde bir miktar tiner vardır ama uygulamaya yeterli olmadığı için boya işlemi sırasında bir miktar daha ilave edilir. Tineri tek başına koklamak bile son derece rahatsız edici ve solunum yolunu tahriş edicidir. Uzun süre solunması baş ağrısı ve mide bulantısı ile kendisini belli eden zehirlenmelere yol açar.

Tiner yağlı boya ile karıştırıldığında havaya karışma hızı yavaşlar ve süreç aylarca sürer.

Yağlı boya yapıldıktan 1 hafta sonra kokuyu duymuyor olmanız havada tiner olmadığı anlamına gelmez. Kokuyu almamanızın iki sebebi olabilir; ya alışmışsınızdır ya da koku miktarı algılayabileceğinizden daha azdır.

Bütün bunların yanında temizlenebilir ve zararsız boyalar da mevcut. "Silinebilir su bazlı boya? bunlardan yalnızca birisi.

Şimdi bir daha düşünün koklamaktan çekindiğiniz tineri yağlıboya ile karıştırıp duvarlarınıza sürmeyi ve aylarca solumayı istiyor musunuz?

Temiz ve sağlıklı günler dileriz.


Kolay Gelsin

Zeus Tasarım