İşte sizi ince ve kavisli bir bele kavuşturacak öneriler…

– Gün içinde ana öğünlerinizi mutlaka yiyorsunuz ancak çok önemli olan bu sihirli saati sakın kaçırmayın. Saat 15.00-16.00 arasında mutlaka aperatif yiyin. Protein içerikli aperatifler, kan şekerinizi dengede tutar, akşam saatinde çok yemenizi engeller. Bir parça peynir, elma ve 3 badem gibi atıştırmalıklar, en ideal seçimlerdir.

– Düz bir karın için en ideal yardımcılardan biri de toptur. Kendinize bir adet pilates topu edinin. O olmazsa şişme hafif toplardan biri de işinizi görür. Yere yatın. Bacaklarınızı 90 derece bükün ve ayaklarınızı topa dayayın. Elleriniz yanda topu kaydırmadan kalkın. Kalkarken nefes verin, yatarken nefes alın.

– Şekerin en önemli özelliklerinden biri, vücudunuzda en kolay bölge olan bel ve göbek bölgesine konumlanmasıdır. Şekeri hemen hayatınızdan çıkarın. Eğer düz bir karın istiyorsanız, insülin seviyenizi iyi ayarlamalı ve şekeri hayatınızdan tamamen çıkarmalısınız.

– Ağzınıza attığınız her lokmanın iyi öğütülmesi, zayıflamak için en önemli adımlardan biridir. Öncelikle çok çiğneme alışkanlığı edinmelisiniz. İyi çiğnenmiş gıdalar rahat sindirim için önemlidir ve vücudunuzun kilo vermesini kolaylaştırır.

– Karın kaslarınızı çalıştıran egzersizler yapmanız çok önemlidir. Mutlaka o bölgeyi çalıştırın.1 saatlik bir egzersizin 20 dakikasını karın bölgesine ayırın. Haftada 3 gün egzersiz yapmanız bel bölgesini inceltmenizi destekler.

– Tuz kullanmayı en aza indirin. Geleneksel sofra tuzlarını hayatınızdan çıkarın ve sağlıklı tuzlara yönelin. Ayrıca tuzlu soslardan ve gıdalardan da uzak durun. Soya sosu gibi soslar yerine domates sosunu tercih edin.

– Yanlış kıyafet seçimi belinizin olduğundan kalın görünmesini sağlar. Belinizi ince gösterecek kıyafetler giymeyi öğrenin. Bel kısmında süsleme veya aksesuar olmayan kıyafetler giyin. Fırfır detaylı etekler, katlı etekler gibi kıyafetlerden uzak durun.

– Gün boyunca ne yediğinize dikkat edin. Porsiyonları büyütmeyin. Sağlıklı beslenme kurallarını ihlal etmeyin.

– Tam tahıllı gıdalar, tekli doymamış yağlar, kepekli gıdalar, en iyi seçimlerdir.

– Özellikle bel bölgesindeki yağları yakmaya yarayan, özel hazırlanmış diyetler uygulayabilirsiniz. Sabah kahvaltısında bir dilim tam buğday ekmeği, 1 bardak çilek gibi spesifik olarak düzenlenirler. Zeytinyağı ve limondan başka sos kullanmamaya özen gösterin. Zeytinyağı kullanırken 1 yemek kaşığını geçmeyin.

Alıntı