Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
14 Haziran 2016
Bulunduğu yer
Yıldızların çiçeklere göz kırptığı yerden
Mesajlar
6.914
Seslenildi
664 Mesaj
Etiketlendi
127 Konu
Ruh Hali
Capcanli

Standart Salata Malzemeleri Yıkanarak mı Yıkanmadan mı Saklanmalı?

22 Şubat 2017
1

Akşam yemeklerinin olmazsa olmazı salatalar, birçok sebzenin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Her sebzenin üretimini tek tek bilmeye imkân yok. Üstelik kullanılan ilaçlar da cabası. Bu aşamada salata yapan hanımlara düşen olabildiğince güzel ve temiz muhafaza etmek. Peki yıkayarak mı yoksa yıkamadan mı muhafaza edilmeli?

Sebzeler Buzdolabına Yıkanarak mı Konulmalı?

Pazar ya da marketten aldığınız salata malzemelerini, eve geldikten sonra yıkamak zorunda değilsiniz. Kullanacağınız zaman da çıkarıp yıkayabilirsiniz. Bu şekilde yaklaşık bir hafta dayanabilir. Eğer pazardan aldığınız marul ya da maydanoz gibi yeşillikler ıslaksa muhakkak ağzı açık şekilde yerleştirmelisiniz. Poşette ıslak olan sebzeler en erken çürüyen sebzelerdir.

Yıkanmaması gereken sebzeler olduğu gibi yıkanabilenler de bulunmaktadır. Örneğin, kış salatasının vazgeçilmezi olan turp, havuç, karalahana gibi sebzeler yıkanıp koyulabilecek sebzelerdir.

Sebzeler Buzdolabına Yıkanmadan mı Konulmalı?

Sebzeleri buzdolabına koyarken yıkarsanız çürümesine neden olursunuz. Bilhassa salatada kullanılan marul, yeşil soğan, maydanoz ve domates gibi sebzeler yıkanıp da ıslak konduğunda çok çabuk küflenmektedir. Bu yüzden yapmanız gereken, sebzeyi kuru almaktır. Eğer ıslaksa ya da yıkadıysanız sebze kurutma makinesinde biraz kurutmalı, o şekilde dolaba kaldırmalısınız.

Dolaba kaldırılan sebzelerin kuru olduğuna emin olduktan sonra buzdolabı poşetlerinde olması gerekir. Ağızlarını sıkıca kapatırsanız buzdolabı neminden de zarar görmezler. Bu şekilde yaklaşık 10- 15 gün rahatlıkla taze kalırlar.

Salata Sebzeleri Nasıl Muhafaza Edilmeli?

Salata sebzeleri yaz ya da kış mevsimlerinde farklılık göstermektedir. Yaz sebzelerini, buzdolabı dışında bir yerde beklettiğinizde kısa sürede çürüdüğünü fark edersiniz. Bu yüzden dolaba, nemsiz bir bölgeye dikkatlice yerleştirilmeliler.

Kış sebzeleri ise dışarıda durmaya biraz daha yatkındır. Örneğin turp, buzdolabı dışında da muhafaza edilebilir. Ya da çeri domates kışın dışarda rahatlıkla kalabilir.

Sebzelerin buzdolabında kalma şartı, nemsiz ve kuru olmalarıdır. Dışarda olma şartları ise yapılarına göre değişkenlik gösterir.

Muhafaza ederken temiz olması için ayrı ayrı poşetlemenizde yarar var. Bununla beraber her sebzenin aynı soğuk ya da sıcak ölçüye dayanamayacağını da bilmelisiniz.

Kadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
20 Şubat 2017
Mesajlar
58
Seslenildi
11 Mesaj
Etiketlendi
2 Konu
Ruh Hali
Enerjik
Standart Cevap: Salata Malzemeleri Yıkanarak mı Yıkanmadan mı Saklanmalı?
22 Şubat 2017
2
tek derdin bu olsun
İnsanlar arasındaki tek fark hayata bakış açılarıdır çünkü aynı şeye bakanlar zaten aynı şeyi görür.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj