Portakallı Buğday Salatası Malzemeleri

4-6 kişilik / Hazırlama süresi 15 dk

2 su bardağı buğday
2 adet kırmızı dolmalık biber
½ bağ maydanoz
7-8 dal taze soğan
½ demet dereotu
8-10 dal taze nane
1 su bardağı kuru üzüm ( sultaniye )
5-6 adet salatalık turşusu
1 avuç siyah zeytin
2 adet portakal
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Buğdayı üzerini geçecek kadar su ile birlikte bir tencereye alın ve 5 dakika kaynatın. Daha sonra kapağını kapatıp kenara alın ve 1 gece bu şekilde dışarıda bekletin. Böylece ertesi güne buğdayınız şişmiş olacak.

Ertesi gün buğdayı bir taşım daha kaynatın ve süzüp soğutun.

Salata için olan tüm malzemeleri küçük doğrayın ve buğdayla karıştırın.

Portakalın etli kısmını alın, salatanın içine ekleyin. Portakalın suyunu da üzerine sıkın.

Son olarak tuz, karabiber ve zeytinyağı ile lezzetlendirerek servis edin.