1 orta boy karnabahar
3 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Karnabahar çiçeklere ayrılır. Tuzlu suda yaklaşık 10 dakika haşlanır ve süzülür bir kapta yumurta ve süt çırpılır. Üzerine un ilave edilerek tekrar çırpılır. Çiçekler teker teker bu harca batırılarak yağlanmış kare borcama dizilir.
Çiçeklerin tamamı bitince kalan harç borcamın üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 40 dakika pişirilir. Üzeri kızarmaya başlayınca kaşar peyniri rendesi üzerine serpilir. Tekrar fırına verilir peynir kızarınca fırından alınır. Fırında karnabahar hazır. Afiyet olsun.
Üyelik tarihi
20 Ağustos 2016
Bulunduğu yer
Balıkesir
Yaş
27
Mesajlar
429
Seslenildi
18 Mesaj
Etiketlendi
15 Konu
Ruh Hali
Fırında Karnabahar Tarifi
23 Kasım 2016
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati