Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
BABAT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
20 Ağustos 2016
Bulunduğu yer
Balıkesir
Yaş
27
Mesajlar
429
Seslenildi
18 Mesaj
Etiketlendi
15 Konu
Ruh Hali
Mesgul

Standart Fırında Karnabahar Tarifi

23 Kasım 2016
1

1 orta boy karnabahar
3 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Karnabahar çiçeklere ayrılır. Tuzlu suda yaklaşık 10 dakika haşlanır ve süzülür bir kapta yumurta ve süt çırpılır. Üzerine un ilave edilerek tekrar çırpılır. Çiçekler teker teker bu harca batırılarak yağlanmış kare borcama dizilir.



Çiçeklerin tamamı bitince kalan harç borcamın üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yaklaşık 40 dakika pişirilir. Üzeri kızarmaya başlayınca kaşar peyniri rendesi üzerine serpilir. Tekrar fırına verilir peynir kızarınca fırından alınır. Fırında karnabahar hazır. Afiyet olsun.

BABAT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
20 Ağustos 2016
Bulunduğu yer
Balıkesir
Yaş
27
Mesajlar
429
Seslenildi
18 Mesaj
Etiketlendi
15 Konu
Ruh Hali
Mesgul
Standart Cevap: Fırında Karnabahar Tarifi
23 Kasım 2016
2
2 orta boy karnabahar
70 gr. süt
70 gr. un
700 ml. süt
120 gr. Kars gravyeri
100 ml. krema
3 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber

Karnabaharları ufak parçalara ayırın ve tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
Karnabaharları süzdürün ve ısıya dayanıklı bir kaba boşaltın.
Tencerede tereyağını eritin,unu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin(un,yağ karışımının rengi çok koyulaşmamalı)
Soğuk sütü 4-5 seferde yağ,un karışımına sürekli karıştırarak ekleyin tuz ve biberini ilave edin ve ateşte biraz koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. (ortalama 20 dakika)
Koyulaşınca altını kısın ve 90 gram rendelenmiş peyniri ekleyip karıştırın.
Ocağın altını kapatıp krema,yumurta sarısı ve acı biberi ekleyip son bir kez karıştırın.
180. abaharların üstüne sostan döküp üstüne kalan peynirleri yayın 180 dercelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj