Damla Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba Tuncay. ^^

- Hayat bir tiyatro salonu, hepimiz bilerek, yada bilmeyerek rollerimizi oynuyoruz.
Sen, kendini bu tiyatro sahnesinin neresinde görüyorsun.?
- Sana göre ''Ben'' ne anlama geliyor.?
- Senden sonra, haftanın çok bilmişi kim olsun istersin ve neden.?
- Bana, beni anlatır mısın.?

Daha sonra, tekrar geleceğim.

Dipnot: Ne iyi etmişim de, senin gibi değerli, kaliteli bir dostu davet etmişim.
Sen gel, biz seni hep şımartırız.
  • Arka plandaki çalışanlardan biri olarak görürüm sanırım kendimi,çok şey yapan ama hiç bilinmeyen görülmeyen ve görülmeyecek isimsiz kahramanlardan
  • Benlik ile ilgili çok sevdiğim bir yazıdır.
  • Kişisel ego, benlik ya da insanın kendisi. Kiminde melek, kiminde şeytan oluyor. Eğitildiği zaman şeytanı melek yapmak mümkündür. Her isteğine uyulduğu zaman şeytanı bile korkutan kaçıran bir canavara dönüşebilir. Hakikatte tek bir benlik vardır. Bu “İlahi Benlikâ€tir. Kemal sıfatlara sahip, noksan sıfatlardan münezzehtir. Gerçek varlık sahibidir. Mahlûkat arasında tek benlik davası önce şeytandan, sonrasında da kandırdığı insanlardan çıkmıştır. Benlik bir insanın önündeki en kalın duvardır. Sanki bir dağdır. O geçilemezse, Hakk’a kavuşmak ne mümkün? Allah ile kul arasında durur. Hak yolunun rehberlerine göre hakikat, gönül aynasını tertemiz eyleyip, İlâhi nurlara mazhar olmaktır. Bu nurlarla rûhen beslenip Hakk’ı yeryüzünde temsil etmek ve çevresine ışık saçmaktır. Başka bir şey değildir.
  • @Ashriel olabilir,merak ettiğim birisi çünkü
  • İşte cevap veremediğim ender şeylerden biri bana beni anlatır mısın bu soruyu pas geçiyorum çünkü hiç beceremem bunu mazur gör olur mu:busana: