Bölüm 2: İkinci Simyasal Mücevher Çing'in Yüceltilmesi
Kral ve Kraliçe'nin Mysterium Conjuctionis (Esrarengiz Birleşimi) Rosarium philosophorum, Arnold of Villanova, 16. asır, (kaynak: Simya: Gizli Sanat - Alchemy the Secret Art yazan Stanislas Klossowski De Rola).Çing'in yüceltilmesi ikinci simyasal mücevherdir. Çing, içsel dolaşım ile yüceltildiği zaman, suptil bedeninizin farkında olabilirsiniz. Çi içsel dolaşım ile döner. Çing mikrokozmik devreden dolaşıp uyku halinde olan suptil bedeni harekete geçirebilir. Suptil beden kaba (fiziksel) bedenin karşılığıdır. Çing'in ters akımı ile canlandırılan suptil beden gelişmeye başlar. Eski Taocu üstatlar buna ölümsüz ceninin gelişmesi derlerdi.
Çing fiziksel bedeniniz tarafından doğal olarak üretilir. Bu doğal ürün cinsel enerjidir. Çing yaratıcı güçtür. Cinsel enerji olarak, o bilinçdışı olarak üretilir ve biyolojik içgüdü tarafından güdülenir, büyük Ana Boşluk Kaos tarafından damlatılır. Bu mikrokozmik birleşimin üretiminde fiziksel araç erkek ve kadınların cinsel organ sistemidir. Bu karşılıklı güçler, cinsel birleşme yoluyla karışıp bir araya geldiği zaman yeni bir hayat yaratılabilir. Yaratılan kaba (fiziksel) cenin yeni bir insana dönüşebilir, yeter ki cenindeki elektromanyetik ve biyokimyasal madde yapısında gelişmeyi sağlayacak kadar şen bulunsun.
Fiziksel yaşam, erkeklerden aktarılan meni ve kadınlarda bulunan yumurtanın birleşimi ile yaratılır. Bu bilinçdışı cinsel birleşme yeni bir insan yaratır. Bir erkek cinsel birleşme sırasında orgazm enerjisini yukarıya çekerek meninin boşalmasını önlediği zaman suptil beden ortaya çıkabilir. Suptil beden bu şekilde çing gücüyle dirilir. Orada yavaşça pekişen ölümsüz cenin doğar. İçinde his ve algılayış oluşabilmekte.
Taocu simya klasiği Altın Çiçeğin Sırrı17 süreci ayrıntılı olarak vermektedir, ancak esas hususu, Prima materia — cinselliği — açıkça vermemektedir. Klasik batı kökenli simya eserleri cinsellik konusunda hiç bir zaman açıkça söz etmiyorlar. Bunun yerine sembolik cinsellik kapalı simya kapları ve aletleri içinde yapılan süreçlere ilintileştirilmektedir. Çoğu kez bir kral ve bir kraliçe, kapalı bir simyasal şişesi içinde su üstünde sevişirken gösterilir. Avrupalı üstatlar bu sürece mysterium conjuctionis — esrarengiz birleşme derlerdi.
Kral ve Kraliçenin evliliği simyasal bir şişe içinde gerçekleşen diriltme sürecinin bir alegorisi olarak görülmektedir. Birçok iffetli Hıristiyan ortaçağı simyageri orgazm enerjisini yüceltmenin olasılığını keşfetmek konusunda dahi dini ön yargılardan dolayı kısıtlanmaktaydı.
Lu K’uan Yu'nın Simya ve Ölümsüzlük kitabını okuduğum zaman cinsel enerjinin yüceltilmesi fikrine ilk kez tanışmıştım. Bu öğretmeninin on dokuzuncu asır eserinin tercümesiydi. Bu kitabı ilk okuduğum zaman gençtim ve orgazm boşalmasını ortadan kaldıran fikri reddettim. Bu benim o zamanki cinsel dürtülerine ters düşmekteydi. Hatta cinsellik ve şehevi duygular eserde kötü ve şer olarak tanımlanmaktaydı. Yıllar sonra öğrendim ki cinselliğe karşı olumsuz düşünceler başta Budizm, sonra da Hıristiyanlığın etkisine dayanmaktaydı. Simyasal amaçlarla cinsel enerjinin yüceltilmesi kavramını Tayland'dan gelen modern bir Taocu simya üstadı Mantak Chia'nın eserlerini okuyuncaya dek tamamen unutmuştum. O zamana dek yirmi yıldır kendimi Simya etütlerine vermiştim. On yıldır çi enerjisini dönüştürmekteydim, ama yazmış olduğu Erkekler İçin Taocu Sevişme Sırları18 eserini ilk okuduğum zaman şüphelerim yineden ortaya çıktı.
Kontrol Kanalları (tu mo): ABCDEF, İşlev (jen mo): GHIJKL, ve İtme (ch’ung mo): MNOA. A: ölümlü kapı (sheng szu ch’iao). P: beyin merkezi (tsu ch’iao); Lu K’uan Yu'nun Taocu Simya Yogası ve Ölümüsüzlük eserinden.Ancak, Gül Haç nefes alıştırmaları ve Taocu Yoga Simya ve Ölümsüzlük kitabında verilen dönüştürme yöntemleri birleştirerek çi enerjiniz dolaştırmayı öğrenmiştim. Artık genç değildim ve orta yaşa doğru merdiveni dayamıştım. Seks güdülerim biraz dinmişti ve Mantak Chia ortaya koyduğu cinsel enerjiyi yüceltme fikrini reddetmeyecek kadar Tao'ya karşı saygım artmıştı. Cinsel enerjiyi yönlendirmek üzere aynı Taocu mikrokozmik devreyi kullanmaktaydı. Kitabı etüt ettim ve alıştırmaları uyguladım. Baktım ki çing enerjisini yüceltmek benim için o kadar zor değildi çünkü o zamana dek içsel dolaşımı çalıştırmaya iyice aşina olmuştum.
Çing'i yüceltmek tehlikeli olabilir. Çing, çi'den çok daha yoğundur. O omuriliğinden yukarı hareket eder ve beyincik iliğine19 sübtil bedenin temel toplayıcı20 özelliklerini aşılar. Oradan içe doğru, ışık toplayan organ beyin epifizine21 erişir, anın ortasında Yüzen Nokta açıldıkça nabız atışları hissedilir. Eğer şarj sübtil toplayıcıda tutulursa, Sylvian beyin yarıklarına22 (Taocu simyagerler tarafından Yüce Mutlak ve Madde Ötesi Ruh denilir) doyuran ön şen kanalları ve portallarına yüklenirler. Şen kanallarında çing bulunması yakınlığından dolayı optik sinirlerde aşırı güç yüklenmesine neden olabilir. Bu güç yüklenmesi ince damarı kızarmasına neden olabilir. Şen kanallerinde çing birikiminin tehlikelerinden sakınmak için, çing yüceltildikten sonra çi dolaşımı sağlanmalıdır. Sübtil bedende aşırı çing, dolaşımla yaşam destekleyen çi gücüne dönüştürülür. Erkeklerde Yang enerji sistemi.
Devam etmeden önce Mantak Chia'nın kitaplarını okumanızı önemle öneririm. Ching'i yüceltmek çi'yi dolaştırmak gibi zararsız değildir. Eğer Mantak Chia'nın önerdiği geleneksel yöntemleri izlersiniz, çing'i yüceltmek nispeten güvenlidir. Ama çing gücün simyası geleneksel yöntemlerin dışına taşımaktadır. Eğer çing'i yüceltip sübtil bedenini uyandırarak, ölümsüz cenininizi yaratmaya başarırsanız, cinsel gücün çileli bilmecesinin bilincinde olursunuz.
Çing'i yüceltmek için cinsel enerjiyi toplayıp yoğunlaştırmak gerekir. Bunu cinselliği orgazma yakın bir noktaya tahrik ederek yaparsınız. Orgazma ne kadar yaklaşırsanız o denli fazla çing vardır. O enerji kasıklarda birikir ve yukarıya çekilmelidir. Bunu başarmak için içsel dolaşımla sıcak cinsel enerjiyi omuriliğinden yukarıya çekerken derin bir nefes alınır. Bunun yönü çi enerjinin dolaşımına göre ters yöndedir.
Gücün orgazm enerjisine akmasını önlemek için enerjiyi yukarıya çekerken kıç ve yumrukları sıkmak gerekiyor. Enerji önceden bağırsaklara yakın bir boşluğa akar. Onu orada muhafaza ediniz, tekrar bir şarj biriktirip aynı şekilde orada muhafaza ediniz. Birkaç çekmeyle muhafaza edilen birikmiş şarjlarla orgazm enerjisini taşıyan cinsel sıvılar aşırı şarj olur. Böylece aşırı şarj olunca kaçarlar; bilgeler tohumunuzu dökmeyin derler.
Çing'in süper şarj olmasıyla cinsel biriktirmeyi durdurunuz ve her nefes alışla çing'i omuriliğinden yukarıya çekmeye odaklayınız. Onun kafatasınızın tabanında yoğunlaştığını hissedDişi Yin enerji sistemi.eceksiniz. Her bir nefes alışla kafatasınızın tabanında birikecektir ve sonunda temel toplayıcı çing gücüyle tamamen doymuş olacaktır. Sonra güç beyninizin merkezine sıçrayacaktır ve alnınızın ortasında bir his uyandıracaktır. Bu üzme Noktası Noktası Kılavuzunun23 açılışıdır. Eğer toplayıcıyı şarjlı tutmaya yetecek kadar çing halen yükseliyorsa, biriken yoğunluk sağa ve sola yayılıp kulakların üzerindeki Sylvian yarıkları doyuracaktır. Bu şen jeneratörlerinin yan ventriküllerde24 şarj olmakta olduğunu gösterir. Eğer çing enerjisi halen yükseliyorsa, yoğunluk başınızın üstündeki tepe (taç) noktasına çekilebilir. Eğer bu açılırsa BİR'i bilirsiniz ve İon (sonsuzlukta kişileşme) olursunuz.
Bu süreç yandaki resimlerde gösterilmiştir. İlk başta: (Mantak, Chia'nın "Taocu Sevişme Sırları, Ereğin Cinsel Gücünü Geliştirme Yöntemleri"nden - Türkçesi: Dharma Yayınları), Çing bir erkekte esas kanalda yükselerek beyni doldurur. İkinci olarak: Çing enerjisi bir kadında tam bir devrede döner. (Kadınlar için Taocu Sevişme Sırları, yazan Mantak & Maneewan Chia, - Türkçesi: Dharma Yayınları).
Üsteki nokta kolay açılmamaktadır ve sizde damıtacak bir şen yoksa açmamak daha doğru olur. Eğer güç taca, başın tepesine yükselirse, onu orada bırakmayınız. Onu mide ve kalın bağırsaklar arasında aşağı döndürünüz. Bunu içsel devinim uygulayarak yapınız. O çi'de yatışır ve dengelenir.
Ölümsüz Sübtil Bedeninin Mikrokozmostan çıkışı, Lu K’uan Yu'nun Taocu Simya Yogası ve Ölümüsüzlük eserindenÇing'i yüceltmeye iyicene aşina olduktan sonra, bu sürecin Zümrüt Tableti daha da aydınlattığını fark ettim:
Dünyanın bütün gücünün babası budur. Onun gücü eğer toprağa dönerse her şeye yeter.
Toprağı ateşten ayıracaksın, sübtil olanı kalın olandan; bu büyük bir maharetle olmalı.
Topraktan gökyüzüne çıkacak ve yeniden toprağa inecek, ve yukarıda ve aşağıda olanın gücünü alacak. Bununla bütün dünyanın zaferi senin olacak; bunun için bütün karanlık senden uzaklaşacak.
Bu bütün kuvvetlerin en kuvvetlisi ; çünkü her sübtil şeyi yenecek, her katı şeyin içine girecek.
Dünya da böyle yaratıldı.
Hayranlık verici biçimler bundan çıktı, bunların ortamı buradadır.
Çing gözlerin arasında ve arkasında olan esas Ruh boşluğuna yükseldiği zaman iç görü ve sezgi gelişir; insan tüm mükemmelliğin özünü algılayabilir ve hissedebilir - BİRLİĞİN gizemi.
Cinsel enerji oldukça güçlüdür. Ortaya çıkıp yaratmak ister. Onun içinizde çevirdiğiniz zaman-toprağınıza Onun gücü hakim olur. Bu demek oluyor ki içe dönüştürülmüş çing sübtil bedeni güç ve enerjiyle doldurur, böylece onu diriltir.
İlk başta, (sübtil) cinsel yüceltilmiş enerji (kaba) fiziksel cinsel salgı sistemlerinden ayrıSylvian yarıklar (Sylvian Fissures) aşağıda başlar ve sonra beynin yan ventrikülün (Lateral Ventricle) ön uzantısının (Anterior Horn) altını izler.ştırılmalıdır. Bu büyük dikkatle, konsantrasyonla yapılır (maharetle) ve güç kullanma gerekli değildir -- sadece irade gücü. Cinsel enerji kasıklardan (toprak) yükseltilip baştaki Ruh boşluğuna getirilir (gökyüzü). O sübtil bedeni enerjilendirir ve yüksek güçleri alır (iç görü, sezgi, mantık, irdeleme, ince konsantrasyon, derin imgeleme).
Yüksek olanı güçlendirdikten sonra, aşağıdaki bölgeye, kasıkların üstünde ve böbreklerin alındaki esas dirilik boşluğuna iner. Orada alt bölgeyi güçlendirir (duyular, rafine irade gücü ve hisler). Bu şekilde güçlendirilmiş olarak sübtil beden içinde dünyanın ihtişamına sahip olursunuz. Sübtil bedenindeki evriminizden dolayı, üst ve alt gelişmeden dolayı, güçlerin en büyüne sahip olursunuz: Şeylerin esasını bilmek.
Hayatın ağıtını bilenler anlar ancak.
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.