10. Benden Bu Kadar (As Good As It Gets)
+Nasıl oluyor da kadınları bu derece iyi yazabiliyorsunuz?
-Bir erkeği düşünüyorum...
-...Sonra da mantık ve sorumluluğu çıkarıyorum.
11. Gün Doğmadan (Before The Sunrise) ” Bunu söylemediğime pişman olabilirim. Düşün şimdi, bundan yıllar sonra evlenmişsin ve çocukların olmuş. Hayatın monotonlaşmaya başlıyor, kocandan sıkılıyorsun. İşte o gün geriye bakıp hayatına giren adamları düşünüyorsun. Ben de onlardan biriyim. Farz et ki yıllar sonra bana evet demediğine pişman oluyorsun ve yaşayabileceğin şeyleri merak ediyorsun. Şimdi benimle burada trenden in ve hayır dersen neler kaçırabileceğimizi görelim.” 12. Olağan Şüpheliler (The Usual Suspects)
''Bu işte ilk neyi öğrendim biliyor musun? Katili teşhis etmeyi. Diyelim ki bir cinayet nedeniyle 3 adamı tutukladım. Geceyi geçirmeleri için nezarete atarsın o gece kim uyumuşsa katil odur. Çünkü eğer suçluysan yakalandığını bilirsin biraz dinlenirsin zaten yakalanmışsındır kendini korumaya kalkmazsın.'' 13. Alcatraz'dan Kaçış (Escape From Alcatraz)
'
'10 yıl önce Alabama’da bir bardaydım, iki kişi bana saldırdı. Bu ilk hatalarıydı. Bıçak çektiler. Bu ikinci hatalarıydı. Kullanmasını bilmiyorlardı. Yaptıkları en son hata oldu.'' 14. İhtiyar Delikanlı (Oldboy)
''Doğru cevaplar almak için doğru sorular sormalısın. Burada sorman gereken seni neden 15 yıl hapsettiğim değil, neden 15 yıl sonra serbest bıraktığım olmalıydı.'' 15. Ölü Ozanlar Derneği ( Dead Poets Society)
"Tıp, hukuk, işletme, mühendislik... Bunlar asil meşgalelerdir ve hayatı sürdürmek için gereklidir. Ama şiir... Güzellik, romantizm, aşk... Bunlar, hayatı uğruna sürdürdüğümüz şeylerdir." 16. 12 Kızgın Adam (12 Angry Man)
"Bir hiç olmak çok üzücüdür beyler. İnsanlar hep aranmak ister, dinlenmek ister, hayatta bir kez de olsa önemli olmak ister." 17. Rocky
''Kimse hayat kadar sert vuramaz.'' 18. Bay Evet (Yes Man)
"Dünya bir oyun bahçesi. Bunu çocuklar biliyor ama biz büyüdükçe unutuyoruz."