MURAT GÜNEŞ Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle merhaba @HarbiDost

Gelelim 2. pragrafa Enver Paşa senin adamın demişsin.
Ben yaptığım yorumda Enver Paşa yı savunmadım.
Sevgili Murat kardeş öncelikle ilkokul mezunu olupta tarihimize bu kadar ilgi duyup kendinizi yetiştirmenizden dolayı seni candan kutlarım. Bazı karşılıklı tartışmalarda her iki insanın bazı konuları birbirlerine anlatmada bazı yanlış anlaşmalar olabilir bu normaldir olabilir. Ben size Enver Paşa senin adamın demedim, senin övdüğün Enver Paşa dedim. Ama şunu söylemeden geçemiyeceğim Yakup Cemil gibi verilen her görevi karşılıklız yapan sonrada inandığı dava uğruna kurşuna dizilen sonra da ailesi aç perişan olan karısı çocuklarının karnını doyurmak için tarak ve sigara ağızlığı satarak ailesini geçindiren bir ailenin evladını rahmetli Yakup Cemil'i götürüp Polat Alemdar'a benzetmeni sana hiç ama hiç yakıştıramadım. Yakup Cemil'in elbette çok hataları vardır dediğiniz gibi peşinden gidecek bir lider değildir ama verilen her görevi layıkıyla ve karşılıksız yapan bir adamdır.

NOT...Sevgili Murat kardeş seni bizim komşumuz çok sevdiğim Erzurumlu emekli bir albayın güzel sözüyle selamlıyorum.

1...Atatürk'ün yaptığı Devrimleri 1000 tane Yakup Cemil olsa yapamazdı.

2...Yakup Cemil'in Kafkasya'da 2000 tane kanlı mahkunun içinde onların başında verdiği mücadeleyi 1000 tane Atatürk olsaydı yapamazdı.

3...Aziz Ağa'nın Erzurum'da yaklaşık 50 tane korumalarının arasında Karakin Pastırmacıyan'ı vurmasını da 1000 tane Yakup Cemil olsaydı yapamazdı.

Bunlara dikkat et hepsinin görev yaptığı yerler ve gerçekleştirdiği olaylar ve başarılar farklıdır. Bu ülke sadece bir kişiyle kurulmadı. Daha nice isimsiz kahramanlar bu ülke için ve de hiç bir karşılık beklemeden canlarını verdiler. Hepsinin de mekanları cennet, ruhları şad olsun, nur içinde yatsınlar. Saygılarımla selamlar