İnşallah Ben ayetleri bölüm bölüm ve kavramsal olarak tekrar ele alacağım ama inşallah oraya geçmeden şuan yine bu bağlamda vahy den bir şeylere değinmek istiyorum... Sevgili @Penia ve Değerli Üstadım @Asrevya ; Hayatta hiç bir şey sebepsiz olmadığı gibi elbette ki hayat tesadüfleride kabul etmez. Nasılki bizlerin işi belli bir proğram dahilinde ise hayatın her alanı belli bir proğram dahilinde Sunetullah ile işlemektedir. İnşallah bizler bu Kıssadan hisse çıkaranlar olur ve ondan çıkardığımız dersleri hayatımıza tatbik eder ve ziyana düşenlerden olmayız... Değerli Kardeşlerim.... Rab buyurur ki ; Biz bu Kur'an'da, insanlar için, düşünsünler diye her türlü misali verdik. (Zümer 27) Darbı mesel, atasözleri gibi halk arasında bilinen sözlerin Kur'an'ın kullandığı anlatım yöntemlerindendir. Rabbimiz bu misalleri gönderdiği vahyin daha kolay anlaşılması için vermekte olduğunu bilelim. UNUTMAMALIYIZ Kİ ; Dünya malına bağlılık bizlere ahireti ve Allaha kulluğu unutturmaması gerekmektedir. Bunu ilke edinmek temel sorumluluğumuzdur. Yeryüzünde gezip dolaşmıyorlar mı ki, kendilerinden öncekilerin nasıl bir sona uğradıklarını görsünler; üstelik onlar kuvvet bakımından kendilerinden daha güçlüydüler. Göklerde ve yerde Allah'ı aciz bırakacak hiçbir şey yoktur. Şüphesiz O, bilendir, güç yetirendir. (Fatır 44) Hatırlayalım... Kıssadan hisseler ve Darbı meseller bizlere Hayata dair daha geniş perspektifler sunmak içindir. Devam edelim inşallah Hasbi hale...