blazeofglory Nickli Üyeden Alıntı
Esrar size bişi sormak istiyorum.
Hak dinlerini biliyorsunuzdur mutlaka. Bu dinlere ait kutsal kitaplarda ilah, yani tanrı , yani Allah nasıl isimlendirilmiş biliyor musunuz?
Öncelikle İhlas suresinin Türkçesini okuyunuz. Sonra aşağıdakilere göz atınız.

Musevilikte Allah'ın ismini Eloah olarak görürsünüz. Tanrı demek değildir.
Hristiyanlıkta Yehova olarak karşınıza çıkar. Tanrı demek değildir.
Süryanilerde Alaha olarak görürsünüz. Tanrı demek değildir.

Bu kelimeler Allah ile eş değerdir.

Buyurun İncil'den:

Yeşaya 48/11
Bunu kendim için, evet, kendim için yapıyorum. Adımı bayağılaştırmanızı nasıl hoş görebilirim? Bana ait olan onuru başkasına vermem."

Yeremya 23/27
Ataları nasıl Baal yüzünden adımı unuttuysa, onlar da birbirlerine düşlerini anlatarak halkıma adımı unutturmayı tasarlıyorlar.

-

Ayrıca sünnetin önemini anlatmama gerek yok ise, direk damardan girip Peygamber Efendimiz'in tanrı kelimesine eş değer bir kelime kullanmadığını hatırlatmak isterim. Tanrı ile ilah kelimesi aynı kelimeler değildir. Tanrı'nın dişisi tanrıçadır. İlah kelimesi tekliği, eşsizliği, benzersizliği anlatır. Bu yıllarca ülkemizde yapılan bir çeviri hatasıdır.

Hiçbirinizin iyi niyetinden şüphem yok, en ufak bir muhalif duruşum olmaz ve olamaz. Fakat iyi niyetler hatayı kamufle edemezler. Bu sizin değil, çevirmenlerin hatasından kaynaklanıyor. Tanrı kelimesi Türkçedir ama beşeriyeti ifade eder, Allah ise ilahiyatı...