1-Şair hafif kanatlı kutsal bir şeydir;ilham duymadan kendinden geçmeden aklı başında iken bir şey yaratamaz.

2-şairler tanrının tercumanıdırlar.

3-aglatırsam alacagım para yüzümü güldürür, güldürürsem para alacak zaman geldi mi ben aglarım.

4-dülgerin sanatıyla bildigimizi hekimin sanatıyla bilemeyiz.

5-aynı sanat bize aynı şeylerin bilgisini vermeli başka bir sanat ayrı bir sanat olduguna göre aynı şeylerin degilbaşka şeylerin bilgisini vermelidir.

6-yalancı degil gerçek filozoflar şehir şehir dolaşarak bu geçici dünya insanlarının yaşayışını yükseklerden seyrettikleri zaman bilgisiz halkın gözünde başka kalıplara girerler.bazılarınca bir degerleri yoktur.bazılarına göre de bir dünyaya bedeldirler.onlara bazen sofist bazende devlet adamı derler;kimi zamanlarda da bir çoklarına bütün bütüne deli görünürler.

7-başarılması gerken iş ne kadar büyük olursa olsun bu durumda her zaman ve herkesçe kabul olunan kural şudur;pek büyük konulara geçmeden önce ilkin küçük ve daha kolay örnekler üzerinde denemelerde bulunmalı.

8-bütün sanatlar kazanma ve meydana getirmeden başka bir şey degildir.

9-kötülügün ruhta iki şekle büründügünü söylemek gerek;biri vucutta hastalıgın öteki çirkinligin karşılıgıdır.

10-akılsız ruhçirkin ve ölçüsüzdür.

1-bilmedigi halde bilirim sanmak: düşüncelerimizin bütün yanılmalarının ardında yatan sebep budur.

2-ben bilginim diyen kimse elimden gelir dedigi şeyde artık bilgi edinmek istemiyecektir.

3-uyarı yolu ile egitim hem çok emek ister hem de az işe yarar.

4-ruhbilgisizligi çürütmeye alışıncaya kadar bu çürütme ile kendinden utanarak ögretime yolları kapayan kanaatlerden sıyrılıp tertemiz bir hale gelinceye kadar ancak bildigini bildigine ve bilmedigini bilmedigine inanıncaya kadar kendine verilen ilimden hiç bir fayda görmez.

5-her hangibir varlıga yokluk yükletilemez.

6-yoklugu sözle bildirmeyi deneyen aslında hiçbir şey söylemiyor demeliyiz.

7-varlıktaki anlaşmazlık sürekli bir ahenktir.

8-bütün bazen birdir bazen çoktur anlaşmazlık altındada kendi kendİnin düşmanıdır.

Dialoglar