Muhabirimiz Yunus Emre Sel ile Sabah Gazetesi Trabzon Temsilcisi Ulaş Özdemir, Trabzonspor'un yeni başkanı Muharrem Usta'yı ziyaret ederek "Hayırlı olsun" dedi ve bir süre sohbet etti.

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, "50. yılda şampiyonluk söyleminin camia farkına vardı. Seçimle ilgili bir söylem değildi" dedi. Çiçeği burnunda başkan, "Bu bir süreç, gerçekten 50. yılda şampiyonluğa kilitlendik. Camia da artık farkına vardı. Artık başarıya doğru koşmak gerekiyor" ifadelerini kullandı. Kulüpte oyuncularla bir araya geldiğini ifade eden Usta, şunları kaydetti: "Oyuncularda şunu gördüm, biraz öksüz çocuklar gibiydi. Kendilerini yalnız ve biraz sahipsiz hissettiklerini fark ettim ama bugün itibarıyla bambaşka bir hava ile hayata tekrar başladılar. Sorunları da tek tek çözülmeye başlandı. Bence kulübün içindeki hava da değişmeye başladı. Bu bir değişim süreci. Kısa sürede çok şey değişeceğine hepimiz şahit olacağız."

Lucescu ile görüşeceğiz

Kulüpte art arda farklı toplantılar yaptıklarını ve bazı kararlar aldıklarını aktaran Usta, şöyle devam etti: "Genel kanaatimiz şu oldu, devre arasına 3 maç var. Teknik direktör konusunda doğru adım atmamız gerekiyor. Bugün hemen karar vermemizin doğru olmadığı kanaatine vardık. Sadi hocam devre arasına kadar devam edecek. Biz devre arasına kadar teknik direktör konusuna karar verebiliriz. Kalıcı bir teknik direktör veya Mircea Lucescu konusu vardı biliyorsunuz, hepsi dahil olmak üzere. Karar verdiğimiz anda uygulamaya geçmiş olacağız. En geç sezon arasına kadar bu konuyu bitirmiş oluruz."

Maliyetini ayarlarız

Usta, Lucescu'nun maliyetinin yüksek olduğunu ve bordo-mavili kulübün bunun altından çıkamayacağı yönündeki eleştirilere ilişkin olarak da şunları söyledi: "Bir kulübün sportif tarafı, hocası dahil aslında toplam bütçesini planlamak gerekiyor. Toplamın içinde kalmak kaydıyla birisinin az birisinin çok olması kabul edilebilir durumdur. Bizim için Trabzonspor'un sportif bütçesinin toplamı aslında önem arz ediyor. O toplamın içinde çok sağlam bir hoca varsa toplamın içinde payı biraz hocaya kaydırmanın mahsuru yok. Önemli olan toplam bütçeyi aşmayalım. Bizim de bunu bu anlamda dizayn edecek bir yönetimimiz var, onun için sorun olmaz."

Değiş-tokuşlar olacak

Usta, transfer konusunda teknik heyetten rapor aldığını belirterek, "Hem de farklı görüşleri aldık ki oradan bir sonuç çıkarabilelim diye. Çok sayıda oyuncu var, bazı bölgelerde gerçekten ciddi sorunlar var. Bütçesi çok şişmiş, yapılması gereken sportif tarafın bütçesini azaltmak gerekir. Çok sayıda oyuncudan, iskeleti belli olan kabul edilebilir sayıya doğru inmek gerekiyor. Bazı oyuncular satarak, değiş-tokuş yaparak, yeni bir yük getirmeden hatta toplam yükü azaltmak kaydıyla eksik olan alanlara da devre arasında çok kaliteli, Trabzonspor'a fayda sağlayacak değiş tokuşlar olacak" diye konuştu.

Yıldız alıp vereceğiz

Barcelona'nın, Cardoza'ya teklif yaptığına ilişkin haberler konusunda da Usta, "Basını 2 gündür yoğunluğumdan dolayı takip edemedim. Bir yerlerden benim de kulağıma geldi. Gerçek bir bilgi elimde yok, bilmiyorum. Trabzonspor yıldızlar almalı da vermeli de. Ancak aldıklarını verdiği zaman kazanarak vermeli. Alırken ona göre oyuncu alması lazım. Gelecek vaat eden parlak oyunculara yönelmemiz lazım. Yüksek bonservis bedelleriyle alıp, bedava veya düşük fiyatlara gönderme yeri olamayız.
Bundan acilen kurtulmamız lazım" dedi.

Fotomaç