Mersin Şifa Sağlık Koleji
Hakkımızda:
Okulumuz 2013 Eylül ayında kurulmuş olup ilk öğrencilerini aynı dönem kabul etmiştir. Özel Pozcu Şifa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ilk mezunlarını 2017 yılında verecektir. Halihazırda sadece Hemşirelik Bölümü mevcut olup hepsi 9. ve 10 . Sınıf öğrencileridir.
Geçmişten günümüze gelirken var olan yaratıcılığın getirdiği teknolojik ve sosyal anlamda gelişmişliğin ulaştığı hız, artık kaçınılmazları da önümüze sererek kendini göstermektedir. Güçlü ekonomik ve sosyal yapı, güçlü bir ülke olmanın ve tüm değişikliklerde dimdik ayakta durabilmenin kaçınılmazlığı da oldukça büyük önem taşımaktadır. Gelişen ve sürekliliği izlenebilen, bilgi ve planlama temellerine dayanan güçlü bir yaşam standardı ve ekonomik yapı; stratejik amaçlar, hedefler ve planlanmış zaman diliminde gerçekleşecek uygulama faaliyetleri ile (STRATEJİK PLAN) oluşabilmektedir.
Okulumuz misyon, vizyon ve stratejik planını ilk kez oluşturmaktadır. Okulumuz daha iyi bir eğitim seviyesine ulaşmak düşüncesiyle Sürekli yenilenmeyi ve kalite kültürünü kendisine ilke edinmeyi amaçlamaktadır.
Kalite kültürü oluşturmak için eğitim ve öğretim başta olmak üzere insan kaynakları ve kurumsallaşma, sosyal faaliyetler, alt yapı, toplumla ilişkiler ve kurumlar arası ilişkileri kapsayan 2014 stratejik planı hazırlanmıştır.
Büyük önder Atatürk’ü örnek alan bizler; Çağa uyum sağlamış, çağı yönlendiren gençler yetiştirmek için kurulan okulumuz, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi daha iyi imkanlarla yetişip, düşünce ufku ve yenilikçi ruhu açık Türkiye Cumhuriyetinin çıtasını daha yükseklere taşıyan bireyler olması için öğretmenleri ve idarecileriyle özverili bir şekilde tüm azmimizle çalışmaktayız.
Özel Pozcu Şifa Anadolu Sağlık Meslek lisesi olarak en büyük amacımız yalnızca lise mezunu gençler yetiştirmek değil, girdikleri her türlü ortamda çevresindekilere ışık tutan, sağlık sektöründe kalifiye olmuş, hayata hazır, hayatı aydınlatan , bizleri daha da ileriye götürecek gençler yetiştirmektir. İdare ve öğretmen kadrosuyla bizler çağa ayak uydurmuş, yeniliklere açık, Türkiye Cumhuriyetini daha da yükseltecek gençler yetiştirmeyi ilke edinmiş bulunmaktayız.
Amaç, Daha İyi Teknoloji…
Okulumuzda tüm laboratuvar ve diğer alanlarda İnternet erişimi vardır. Tüm idari birimlerde bilgisayar, yazıcı ve internet erişimi bulunmaktadır. Bazı sınıflarda İnternet erişimi mevcuttur.
Laboratuvarlar da projeksiyon sistemi kuruludur, Öğrenme ortamında kısmen bilgisayar ortamında hazırlanmış dökümanlar kullanılmaktadır. Fotokopi ve baskı hizmetleri için yeterli makine vardır.
Rehberlik:
Rehberlik Anlayışı
Psikolojik Danışma ve Rehberlik, bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması, gizli güçlerini geliştirmesi, sorunlarını çözebilmesi ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel bir yardım sürecidir.
Rehberlik Hizmetlerinin amacı.
• Öğrencilerimizi tanımak,
• Başarılarını ve devam durumlarını izlemek,
• Motivasyonları ile ilgili takibi yaparak desteklemek,
• Sınav kaygısı ile ilgili bireysel sorunları gidermek,
• Verimli çalışma teknikleri ile ilgili eksikleri gidermek
• Bireysel görüşmeler yapmak(Öğrenci ve Veli Görüşmeleri)
• Kişisel, Eğitsel ve Mesleki Rehberlik çalışmaları yapılmaktadır
• Öğrencilerin motivasyonunu arttıracak çalışmalar yapılmaktadır. (Sağlık Kuruluşlarına ziyaret vb.)
• Öğrencilerimizin Meslek alanlarını tanımalarına yardımcı olacak etkinlik ve seminerler düzenlenmektedir.
• Velilerimizi bilgilendirme ve eğitim seminerleri yapılmaktadır.
• Okulumuzda derslerde eksiği olan öğrencilerimizle eksiklerini tamamlama çalışmaları uygulanmaktadır.
• Bütün bunların dışında gelişim dönemleri özelliklerine göre başa çıkamadıkları sorunları ile ilgili danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır.
• Gerekli görülen durumlarda ilgili testler uygulanıp sonuçları öğrenci ve ailesiyle paylaşılarak problemini çözmesine yardımcı olunmaktadır.
Misyon ve Vizyonumuz:
Misyonumuz
Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğrenime yönelmiş, kendine güvenen, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilen, toplumsal değerlere duyarlı, olayları çok yönlü ve objektif olarak değerlendirebilen, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve becerilere sahip, yabancı dili dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde kullanabilen, liderlik özelliklerinin yanında işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olarak yetiştirmektir.
Vizyonumuz
Her yönden nitelikli, sosyal, kültürel ve bilimsel altyapı ve donanıma sahip,en az bir yabancı dili çok iyi bilen, aldığı eğitimi yaşantısında uygulayabilen, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, sorumluluk sahibi, adaletli, ahlaklı, hoşgörülü ve kişisel disiplin ilkelerine bağlı, kendine güvenen, kendini sorgulayan, araştırmacı, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştiren örnek bir eğitim kurumu…
Tanıtım:
Özel Pozcu Şifa Anadolu Sağlık Meslek lisesi olarak en büyük amacımız yalnızca lise mezunu gençler yetiştirmek değil, girdikleri her türlü ortamda çevresindekilere ışık tutan, sağlık sektöründe kalifiye olmuş, hayata hazır, hayatı aydınlatan , bizleri daha da ileriye götürecek gençler yetiştirmektir. İdare ve öğretmen kadrosuyla bizler çağa ayak uydurmuş, yeniliklere açık, Türkiye Cumhuriyetini daha da yükseltecek gençler yetiştirmeyi ilke edinmiş bulunmaktayız.
Neden Şifa Sağlık?
Her aile çocuklarının iyi bir eğitim almasını ister. Çocuklarının geleceklerini garanti altına almak, onları en mükemmel şekilde yetiştirmek adına ellerinden gelenin en iyisi..
Kayıt İşlemleri İçin İstenen Belgeler
+ SBS Sonuç Belgesi
+ 4 Adet Fotoğraf
+ İkametgah Belgesi
+ Kimlik Fotokopisi
İletişim:
+90 324 326 74 00
+90 530 970 45 20
pozcusifakoleji@hotmail.com
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Years and years.