Bir yapılandırma olmuş ve mesajlar gitmiş sanırım. Yazdığım yazı gönderilmediği için kopyalayayım.
Yorumların hepsini tek tek okudum. İslam'ı eleştirmeye çalışan arkadaşlarımızın hepsinin bilgi seviyeleri yetersiz. Yani sunulan tespitlerin hemen her biri asılsız veya insanla alakası olup İslamla bağı olmayan bilgiler. Eski enerjim olsa cümlesi cümlesine her birine cevap verip gönlünüzü alırdım. Fakat bunları o kadar çok konuştuk ki, git git bitmiyor. E yazıyla da bir yere kadar. Tertemiz insanlarsınız, güzel bir sitede vakit geçiriyoruz hep beraber. Fakat, bilgileriniz eksik ve yanlış arkadaşlar. Bu söylediğim şahsiyetinize değil bak, sakın öyle anlamayın. Gençsiniz, araştırma meraklısısınız ve bu hızla söylediklerimi sakın ola yanlış anlamayın, kızarım size. Bu tür konularda kaynakları doğru seçemiyorsunuz. İnsan hatası ile din bilgisi aynı şeyler değil. Sayısal tarih bilmek size hiçbir şey kazandırmaz. Tarih bilmek zuhur bilmektir, dediğimi iyi anlayın. Şu tarihte şu olmuş demek, bunu okumak, bilgi olarak kabul etmek insanı geliştirmez. Bir konunun sabit bilgileri ile konuyla alakası olmayan birinin yorumu arasında çok fark olur. Sizler konuyla alakası olmayan mecraların yorumuna dayanarak hareket ediyorsunuz. Niyet iyi, metod yanlış. Olmaz. Sözlerimi yabana atmayın olur mu?
Bir hanımefendi arkadaşımız ise herkes adına özür dilemiş konu sahibinden. Ben şahsım olarak konu kaynağının linkini gördüm ve tıklayıp kontrol ettim. Yorumum ise konu sahibine değil içeriğineydi. Biliyorum ki diğer arkadaşların da öyle bir niyeti olmadı. En azından kimse benim adıma bir başkasından özür dilemesin. Öyle şey olmaz arkadaşlar. Hatırı sayılır bir süreden beri bu sitede vakit geçiriyorum. Kimsenin düşüncesine saygısızca karşı çıkıldığına rastlamadım. Sitemizdeki arkadaşlar gayet olgun, iş ve kariyer sahibi, fikirlerini doğru bir lisanla aktarabilen insanlar. Bence sizler yanlış anlamışsınız gibime geldi. Ayrıca özür dilenecek bir şey varsa ben ve diğer tüm arkadaşlar bu erdeme sahip insanlardır. Bizim adımıza özür dilenmesi demek, lütfen kusura bakmayın ama had sınırını geçmek demektir. Belli ki yanlış anlamışsınız, tamam olmuş bitmiş. Gençsiniz olabilir. Fakat böyle konular tehlikelidir. Din konusunda insanlar bilgi eksikliğinden veya aşırılık sebebinden çabuk ayrılık yaşarlar. Böyle şeyler üzücüdür. Olmaz. Lütfen...