Yorumların tamamını okumadan yorum yapacağım. Şimdiden okumadığım cümleleriniz için özür dilerim. Yanlış anladığım şeyleri de düzeltmenizi isterim.
Öncelikle, bilgi seviyesi yetersizliğinin yaş ile asla ama asla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Bu ilgi alanına göre değişen bir şey. Yani bir çoğunuzun duymadığı terimleri biliyor olabilirim ve bununla yaşım doğru orantılı değil. Dinleri araştırmak konusunda hevesli olmayabilirim, kendimce size aptalca veya saçma gelen sebeplerden dolayı başka bir dini seçmiş olabilirim ve bu tamamen benim sorunumdur. Bir konu hakkında neler bildiğimi buradan ölçemezsiniz. Bir forum sitesinde atılan bir yorum ölçüt değildir, kabul edilemez. Yaşıma 5-10 yıl ekleyince üzgünüm ama eğer sağlıklı vakit geçirmemişseniz pek bir şey kazanmış olmuyorsunuz.
Ayrıca tekrar tamamen okumadığımı belirterek size yadsıyamayacağınız bir örnek vermek istiyorum ki bunun adı da IŞİD'dir.
Hiçbir şey bilmiyorsam bile bu adamların sırf müslüman değiller diye insanların kafalarını kestiğini biliyorum, bire bir videolarını izledim.
Bu konuda bilgimin eksik veya yanlış olduğuna asla ama asla inanmıyorum.
İsterseniz İslami Terörizm deyin isterseniz bambaşka bir ad takın ortada olanı değiştiremezsiniz.
Dininiz ne olursa olsun, bu gerçekten umrumda değil, bazı eleştirileri kaldırabilmek durumundasınız.
Çünkü sizde olduğu gibi bizim elimizde de klavye var ve siz müslümanlar veya hristiyanlar nasıl ateizmi veya budizmi saçma buluyorsanız biz de sizin dininizi saçma bulabilir ve bunu belirtebiliriz.
Kırılmayın, alınmayın ama lütfen biraz daha sakin olmayı deneyin, rica ederim.
İyi akşamlar.