Regex Nickli Üyeden Alıntı
Dostum öncelikle bu konuda herhangi bir uygunsuzluk görmüyorum ancak konu, serbest kürsüye daha uygun olacaktır.

Düşüncem şudur ki, gerçekten eserlerini dijital dünyada ve kendi himayende barındırma fikri oldukça yerinde. Önerime gelecek olursam adsoyad.com.tr şeklinde bir domain almanı öneririm. T.C. kimliğinle adsoyad.com.tr uzantılı domainini herhangi bir ekstra evrak gerekmeden satın alabilirsin. Bu konuda sana IsimTescil veya IHS Telekom firmalarından birini tercih etmeni tavsiye ediyorum.

Siteni tasarlayacak arkadaşın varmış ancak domain alımından sonra hosting tercihi konusunda kurumsal firma seçimi, yazılım analizi, arama motoru optimizasyonu ve diğer aklına gelebilecek teknik hususlarda da yardımcı olurum. Böyle bir proje için Blogger altyapısı, WordPress, Drupal veya DLE gibi CMS sistemler düşünülebilir. Bana sorarsan WordPress tercihi doğru olacaktır. Özel yazılım her zaman daha iyidir ama bunun için epey bütçe gerekeceği için WordPress üzerine premium bir tema işini görecektir. Pek tabi bu temanın özelleştirilmesi, fotoğraflarınla desteklenmesi ve senin istediğin gibi dizayn edilmesi önemlidir. Bu konuda WordPress'in esnek yapısı ve açık kaynak kodlu oluşu işini mutlaka kolaylaştırır.

Şimdiden hayırlı olsun dostum.
öncelikle teşekkürler sevgili dostum.
Com.tr uzantısı için marka tescili veya ticari bi unvana sahip olmak gerekiyor. müşteri hizmetlerine de sordum sadece kimlikle olmayacağini söylediler. Aklımda olan isim şuanlık/anlık olarak değişebilir biraz daha zamanım var bu konu da. siirokyanusu ismi üzerine düşünüyorum. com uzantısı alınmış boşta org var şimdilik ve diğer site ist vb olanlar. hosting konusunda herhangi bi ücret ödemeyeceğim dediğim sevgili dostum o konuda yardımcı olacak tasarım vs. yardıma ihtiyacım da olursa şayet rahatsız ederim elbette. şimdilik herhangi bi bütçe vs ayarlamadım bilinçli olarak geçiçi bir süreliğe çok basit olmasa da bi site olsun sonrasında aklımda çok değişik bisey var onu iyice tasarlayip yaptıracağim.

söyle söyleyim kısaca kitap gibi bi site olmasını istiyorum bir kere uğraşip bir kere de halledeceğim fakat dediğim gibi iyice tasarlamam gerek kafam da.