Esrar Nickli Üyeden Alıntı
Milletin öfkesi de şiddetlidir, sevgisi de şiddetlidir. Bu millet kendisine kurşun sıkan rütbeliyle masum askeri birbirine karıştırmaz.

Beş parmağın beşi bir değildir. Bizim nasıl belli bir fikri benimsemiş ya da okumamış, fazla düşünmeyen herkesi "anadolu çomarı" biçiminde ötekileştirmemiz bazı sonuçlar doğuruyor ve yanlış oluyorsa senin de IŞİD militanı kılıklı adamların tamamını millet olarak adlandırman doğru olmaz. Çünkü bunun haricinde teslim olmuş erlerin kafası da kesildi. Sağduyulu yaklaşımları göstererek; öteki taraftaki caniliği örtmemek gerekir.

Gerçekten amacı darbe yapmak olan bir askeri grup kendi meclisini bombalamaz, bombalamamalıdır. Bunu yaparak halkı karşısına alır ve halkın desteğini alma olasılığı ortadan kalkar. Ancak halk da kendi askerine bunu yapmamalıdır, senin millet dediğin kesimde rütbeli asker ve er farkının ayırt etme gücüne sahip olma oranı %10'dan fazla değildir.

Asla darbeyi savunmam ve bana göre hâlâ tiyatro olup olmadığı konusunda bir netlik yok. Bu yüzden peşin analizde bulunmaya da karşıyım. Şu an tek istediğim, tek beklediğim her iki taraf için de yapılan yanlışların tek taraflı bakılıp, diğer yanlışa şaşı olunmamasıdır.

Gerek asker, gerek polis, gerek sivil... Yüzlerce ölü, binlerce yaralı var. Kutlanacak bir şey göremiyorum ben. Sen görebiliyor musun? Kutlanan nedir? Ölenlerin, yaşamını yitirenlerin hepsi bizim insanımız. Sen 20 yaşındaki masum erlerin masumiyetlerini biliyor ve benimsiyorsun ancak medya kanallarında dahi darbeci olarak anılıyorlar. Doğuya gidip emir yerine getirseler ve yaşamlarını yitirselerdi şehit olarak anılacaklardı ama şimdi? Vatan haini olarak anılıp, ölüleriyle selfie çektiriliyor. Olmadı mı bunlar? Kafaları kesilmedi mi?