@
Esrar - Seni severim ama siyasi fikirlerinin çok yanlış bir çizgiye evrildiğinin düşüncesindeyim. Bunu eski bir Atatürkçü olduğunu bildiğim için belirtme gereği duydum. Öncelikle bu girişimi Fethullah Gülen'in planladığını ya da uygulattığını sanmıyorum (bkz:
ilgili yorumum). Aynı şekilde bunun uygulatıcısının Erdoğan olduğunu da düşünmüyorum. Ortada çok daha ciddi planlar, satışlar olabilir. Ancak bu işten kimin kârlı çıktığına bakarım.
Internet üzerinde geniş araştırmalar yaptığını ve istihbarat topladığını söylemişsin. O zaman senden ricam şu makaleyi okumandır:
http://michaelsikkofield.blogspot.co...darbecigi.html
Yazarı tanımam, bugüne kadar da hiçbir makalesini okumadım. Bugün de diğer makalelerini ve blogunu incelemedim ama yazdıkları kısmen mantıklı geliyor.
Ekleme: O dönemlerde yaşamasam da hayatım boyunca Deniz'leri anlamaya, anlatmaya çalışan birisiyim. Kenan Evren ve onun gibilerden de nefret ediyorum. Dolayısıyla herhangi bir darbenin savunucusu olmam söz konusu değil. Ancak gelinen noktada askeri darbe girişimi, tiyatro ya da darbecik her neyse, başarısız olmuş; sivil darbe gerçekleşmiştir. Bugün yıllardır terör nedeniyle yapılamayan ulusal bayram kutlamalarına karşın "demokrasi bayramı" kutlanılabiliyorsa bunun altında kasıt aramak gerekir.