Fethullah Gülen'in ilk darbe girişimi değil bu Ongun. Bazı şeyleri çabuk unutuyoruz galiba? Ben internetten araştırma yaptığımı ve istihbarat topladığımı yazmadım. Ben 2 gündür Kısıklı'da ve boğaz köprüsünde olan bitenleri istibaratla paylaştığımı ve gerekenin yapıldığını söyledim. Ne bulduğumu burada anlatmanın bir manası yok.

Hem askerin, hem polisin içerisindeyiz. Her şeyi yakından takip ediyoruz. Benim siyasi görüşlerim hakkında kimin ne düşündüğüyle ilgilenmiyorum. Herkes kendi işini yapıyor ve gün geçtikçe işin eğrisi doğrusu çok daha açık bir biçimde görülecektir.

Ben bir müslümanım arkadaşlar. İnandığımı yaşıyorum ve inancım gereği hareket ediyorum. Herkes inandığı gibi yaşasın. Son yıllarda müslümanlara "gerçek islam bu değil" kalıplı hakaretler ediliyor fakat bu zihniyettekilerin İslam adına zerre bilgi sahibi olmadığı gibi hakaretten öte hiçbir adım atamıyorlar.

Dinle alakası olmadığını söyleyen Mustafa Kemal'i de İslam senteziyle çözdüm, din hocası gibi davranıp dincilikten başka bir şey yapmayan Fethullah Güleni de İslam senteziyle çözdüm. Benim ölçüm İslam'dır. Bakışı bu şekilde olmayana eyvallah. Fakat hakaretle boy gösterene kabulümüz yoktur. Kim neye inanıyorsa o şekilde yürüsün.