Esrar Nickli Üyeden Alıntı
Güzel kardeşler, yanlış hareket ediyorsunuz. Benim bu forumdan yasaklanmamın hiçbir önemi yok. Yazdığım yazıdaki her bir cümleyi ayrı ayrı araştırabilirsiniz. Hakaret ile bilgiyi ayırt edin. Bilgi ya yanlıştır, ya doğrudur. O sözlerin doğruluğu var mı yok mu, ona bakın. Ben bir şey yazarken hakarete veya küfre ihtiyaç duymuyorum. O yazımda da belirttiğim gibi bilgilerin hepsini tek tek araştırıp okuyun.

Ayrıca forumdaki yöneticilerin ve üye arkadaşların Atatürkçülüğü husunda yorum da yapılmadı. İsteyen istediği görüşü benimseyebilir. Benim yazımın ana fikri Atatürkçü olmadığım ve olmayışımın sebepleriydi. Ben şahısları değil, konuyu değerlendirdim. Bunu anlamak çok zor değil.
Aslında konuyu değil,doğrudan şahısı değerlendirdin.

Dünya kadar itham atıyorsun ortaya,gidip okuyun diyorsun.

Kimlerden okuyacağız?
O dönemde mason localarını kapatıp,onların tarihine ''uyku dönemi'' olarak yazdıran Atatürk'ü , ''mason'' ilan eden sözde tarihçilerden mi?
Yoksa yazdığın her bir ithamı devlet arşivlerinden çıkarmışsın gibi lanse eden senden mi?

Senin ortaya attığın ithamlar sana göre kanıtlı ithamlar,hatta yine sana göre şahıs değil konu eleştirisi...

Bu konuyu daha önce de tartıştık,bu platformda farklı dinlere,farklı siyasi görüşlere vb. inanan kişiler var.Olacaktır da,bundan doğal bir şey de yok.Ancak,nedense bir türlü bu farklı görüşlere,farklı inanışlara saygıyı çözemedik.

Kimisi çıktı ''düşünce özgürlüğü - saygı '' adı altında İslamı yerden yere vurdu,siz de çıktınız milli mücadele döneminde yaşamış gibi,her ithamınız devlet arşivlerinden alınmış gibi Atatürk'ü yerden yere vurdunuz.

Bu işi karşılıklı saygı adı altında yapamıyorsanız ki yapamıyorsunuz,o halde hakaretten vb.'den söz etmeyeceğiz.Sen gelip buradaki insanların inandığı,savunduğu inanç ve ya kişilere sanal ortamda okudunlarınla ithamda bulunursan,buradakilerde sana argo konuşur. ( Tabiki tasvip etmiyoruz bunu ) Akabinde de sağlıklı bir tartışma ortamı oluşmaz.

Yineliyorum,sevmeyen sevmesin ancak saygı duysun.Bu söylediğim RTE için de geçerli,Atatürk için de geçerli,İslamiyet için de geçerli . . .

Tarihi dönemin şartlarında değerlendirmemek tam bir komedidir,sizlerin her savını çürüteceği içinde,size bu değerlendirme zor gelmektedir.Yıkılmış Osmanlı'nın akabinde bazı politikalar,oyunlar vb. adı herneyse,Atatürk döneminde ve önderliğinde yapılmış,sonuç olarak Misak-ı Milli sınırları çizilmiş,bugün ekmek yediğiniz topraklar korunmuştur.Bu olayların ve mücadelelerin önderi de Mustafa Kemal'dir.Ayrıca o hiçbir kanıta dayanmayan ithamları rahat rahat konuşmanın,öğrenmenin önderi de Mustafa Kemal'dir.Pardon,sizin gibilerin önderi değil,burayı atlamadım,malum olayların önderi yani . . .

Ama hala kalkıp üzerinde yaşadığınız coğrafya gökten zembille inmiş gibi konuşuyorsunuz.Hatta leylekler size getirip vermiş gibi konuşuyorsunuz.
Mısak-ı Milli sınırları bellidir,çizen-çizdirenler bellidir.Bu sınırlar üzerinde yaşadığınız Türkiye Cumhuriyeti topraklarıdır.Musul - Kerkük'ün bırakılması gibi bir çok yersiz ithamda bulunmak yerine,bu coğrafyaya sahip olduğumuz için şükretme dönemindeyiz.

Musul Kerkük'den dem vuruyorsun,çabuk unutuyorsun Atatürk'den sonra Musul - Kerkük'ü isteyen ülke başkanının sonunu . . .O dönemde dünyada zeten sadece Türkiye vardı değil mi?

Şapka kanunu için Rize'nin yakıldığından dem vuruyorsun,isyan çıkaranların devlet adamlarını sırf bu kanun için ''dinsiz'' ilan edip isyan çıkardıklarını söylemiyorsun....

Her şey dilde size kolay zaten...

Son kez iletiyorum,burada huzurun sağlanması adına her dine,her ırka,her şahısa saygı duyulacaktır.Aksini yapan şahıslar forumdan uzaklaştırılacaktır.