@
Coldman - Şiirlerin okunması, sitenin beğenilmesi vb. dışında sitenin bir de reklam bütçesi olmalı. Amerikalıların dediği gibi yüzdelik bir sermaye diliminin %10'uyla işi yapar, %90'ını da reklama harcarsan kazanırsın. Yani özellikle bu noktada sosyal medyayı iyi kullanman gerekiyor. Facebook, Twitter, Google+ ve aklıma gelmeyen sosyal medya siteleri üzerinden şiir seven kitleyi sitene müptela edebilirsin. @
Fuhre'nin söylediği YouTube kanalı da mantıklı. Web AdSense dışında artık YouTube AdSense diye bir şey var ve insanlar video popülerliğine göre para kazanıyorlar. Bir dostum geçen ay Dailymotion'dan, Payoneer üzerinden 300 $ civarında bir ödeme almıştı mesela. Üstelik sen şiirlerini özgün bir şekilde seslendireceğin için eşleşme ve telif sorunları da olmayacaktır. Bunlar da ekstra fikir olarak aklında bulunsun.
Maliyet hesabı biraz karışık. Tasarım, yazılım ve işlev boyutuna göre değişir ama script tarafında kapsamlı bir yazılım istemediğin için harcayacağın meblağ tasarım kısmında olacaktır. 4 haneli rakamlara çıkacağını düşünmüyorum. Ama tasarımı yaptırırken responsive olmasına dikkat etmeni öneriyorum. Artık internet bilgisayarlardan çok akıllı telefonlarda, tabletlerde. Mobil kullanıcıların önemini yatsıyamayız.