Plato Meslek Yüksekokulu | İstanbul

Hakkımızda:

Plato MYO Uluslararası İlişkiler Ofisi, okulumuzun uluslararası yüksek eğitim kurumu olması yolunda atılan bir adım olarak MYO Müdürlüğü’ne bağlı birim olarak kurulmuştur. Uluslararası İlişkiler Ofisi, Avrupa Birliği-Erasmus Programı ve uluslararası eğitimsel işbirliği protokolleri ve programları ile ilgilenmekte; tüm dünya ülkeleri ile ikili ve çok taraflı dışındaki uluslararası eğitimsel işbirliği protokolleri imzalayarak uluslararası öğretim elemanı ve öğrenci değişimini sağlamayı amaçlamaktadır.Uluslararası İlişkiler Ofisi, yurt dışından okulumuza gelen üniversite temsilcilerine MYO tanıtımı, rehberlik, sözlü çeviri gibi çeşitli hizmetler sunmakta; MYO öğrencilerine yurtdışı eğitim imkânlar, yaz okulu, staj ve yurtdışı bursları konusunda danışmanlık hizmeti vermektedir. Özet olarak, okulumuzun akademik, eğitimsel ve bilimsel işbirliklerini güçlendirmeyi, protokoller kapsamında uluslararası ortaklıklar ile okulumuzun uluslararası bağlantılarını geliştirmeyi, uluslararası öğretim elemanı ve öğrenci değişimini yapmayı amaçlamaktadır.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörü
Öğr. Gör. Aslı Kavurmacı

Neden Plato MYO?

- Eğitime Sanatsal Yaklaşım

İstanbul'da tarihi ve kültürel miras açısından en zengin bölgelerin başında gelen Balat'ta, bünyesinde bulunan Plato Sanat ile, restore edilmiş tarihi binaların içerisinde sanatla içi içe eğitim vermektedir…

- 2 Yılda Meslek Sahibi Olarak İş Hayatına Atılma İmkânı

Plato Meslek Yüksekokulu’nda 2 yılda mesleki eğitimlerini tamamlayan öğrenciler iş hayatına kısa zamanda atılma şansına sahip olurlar…

- Sektör Deneyimli ve Dinamik Eğitmen Kadrosu

Sektör deneyimine sahip dinamik eğitmen kadrosu, modern eğitim teknolojileri ile öğrencilerin öğrenmesini kolaylaştırmaktadır…

- Lisans Tamamlama olanağı

Öğrenciler aldıkları kaliteli eğitimle Dikey Geçiş Sınavı’nda başarı göstererek lisans tamamlama olanağına sahiptirler…

- İngilizce Eğitim ile Fark Yaratma İmkânı

Plato Meslek Yüksekokulu’nda birçok programın eğitim dili İngilizce olup mezunların lisans eğitimlerini uluslararası eğitim kurumlarında sürdürme olanakları bulunmaktadır…

- İkinci Öğretim ve Uzaktan Eğitim Seçenekleri İle Çalışırken Okuma Şansı

Özellikle çalışırken okumak isteyenlere hitap eden programlarda ikinci öğretim ve uzaktan eğitim seçeneklerini değerlendiren öğrenciler, kendi masraflarını karşılamaktadırlar…

- Geniş Burs Olanakları

%100’ü Burslu kontenjanlar ile öğrencilerinin tamamı burslu okumaktadır…

Kütüphane Hakkında:

Plato Meslek Yüksek Okulu Kütüphane ve Dokümantasyon Birimi, okulumuz eğitim - öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek, bilgi ve belge ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2009 yılında Balat yerleşkesinde kurulmuştur. Kütüphane hizmetlerini en son teknolojik gelişmelerle birleştiren merkezimiz, eğitim verilen branşlarla ilgili basili dermesini; e-dergi, veri tabanı üyelikleri ve geniş multimedya koleksiyonu ile desteklemektedir.

Kütüphane ve Dokümantasyon Birimi, öğrencilerinin ve akademik kadrosunun bilgi-belge ihtiyaçlarını karşılamanın yanında, sıcak bir ortamda araştırma yapma imkânı sunmak, kullanıcılarının ulusal/uluslararası bilgi birikimlerini geliştirmek amacındadır.

Kütüphane ve Dokümantasyon Biriminde kullanıcı bilgisayarları ile online katalog taraması yapılabilmekte, e-dergi ve üye olunan veri tabanlarına erişim sağlanabilmektedir. Ayrıca internete kablosuz (Wireless) bağlanma imkânı sunulmaktadır.

Kütüphane ve Dokümantasyon Biriminde koleksiyon gelişimi, bağış, satın alma, abonelik ve değişim yollarıyla gerçekleştirilmektedir.

Akademik kadro talepleri doğrultusunda, ulusal/uluslararası diğer üniversite kütüphaneleri ile işbirliği yapılarak, Kütüphanelerarası Ödünç Verme (ILL) imkânından yararlanılmaktadır. Kütüphane ve Dokümantasyon Birimimiz, okulumuzla birlikte büyümeye ve açılan programlar doğrultusunda dermesini geliştirerek kullanıcılarına en iyi hizmeti vermeye devam edecektir.

Kütüphane ve Dokümantasyon Birimimiz, Cihannüma bina yanında bulunmaktadır. Dört kattan oluşan kütüphanemizin giriş katında süreli yayın koleksiyonu, 1. ve 2. katlarında kitap koleksiyonları ve referans kaynakları, 3. katında film koleksiyonu ve kullanıcı bilgisayarları yer almaktadır.

Tarihsel ve kültürel dokusuyla İstanbul’un en özel bölgelerinden Balat ve Beyoğlu’nda kurumsallaşan Plato Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin kültürel çeşitliliklerle temasını sağlamayı ve öğrencilerine edebiyattan sanata, mimariden müziğe, tüm alanlarda birikim kazandırmayı amaçlamaktadır. Bu gaye ile Balat Kampüsü’nde sergi, seminer, panel gibi birçok etkinlik düzenlenmektedir. Plato Meslek Yüksekokulu’nda ayrıca öğrencilerin yasam, gelişim ve eğitim süreleri boyunca karşılaştıkları güçlüklerin üstesinden gelmelerine, bireysel, akademik ve sosyal gelişimlerine destek olmak için Psikolojik Danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Sağlık Kültür Spor Birimi, eğitim - öğretim ve kültürel faaliyetler dışında, öğrencilerin fiziksel yeteneklerini geliştirip, beden sağlığı gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlayan spor etkinliklerinin organizasyonuna da katkı sağlamaktadır.

Sağlık Kültür Spor Birimi temel olarak;
Sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri düzenler ve planlar.
Öğrencilerin isteklerine ve ilgi alanlarına yönelik öğrenci kulüplerinin organize edilmesini sağlar.
Öğrenci konsey seçimini yürütür.
Sağlık hizmetleri konusunda çözümler üretir.
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik hizmetleri sunar.
Konaklama, yemek ve ulaşım konularında alternatifler geliştirir ve mevcut hizmetleri kalite yönünden denetler.

Sağlık, Kültür ve Spor Birim Müdürü:
Bülent Turan

Yabancı Uyruklular:

Başvuru Şartları

» Yabancı uyruklu olanların,

» Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı'ndan Türk Vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk Vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenlerin, (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 7. Maddesinde “(1) Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk Vatandaşıdır.” hükmü bulunmakta olup, yurt dışından kabul kontenjanlarına başvuracak adayların Türk Vatandaşlığı Kanunu’nu incelemelerinde yarar bulunmaktadır.)

» Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile T.C. Vatandaşlığına geçenlerin/bu durumdaki çift uyrukluların

» a) 01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden T.C. uyruklu öğrencilerden ise ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk Okullarında tamamlayanlar dahil) yurt dışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvuru yapabileceğine”

b) 01/02/2013 tarihinden sonra yurt dışında ortaöğretime başlayan adayların yurt dışından kabul kontenjanlarına ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk Okullarında tamamlayanlar dahil) başvuru yapabilmelerine,

» KKTC uyruklu olup; KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini (lise) tamamlayan GCEAL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olanlar.

Başvuru için İstenen Belgeler

Başvuru Formu
Lise not dökümü veya lise diploması aslı
Lise diplomasının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve TC Milli Eğitim Bakanlığı ya da ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği’nden alınacak “Denklik Belgesi”
Pasaport fotokopisi

Kesin Kayıt İçin İstenen Belgeler

» Başvuru için kullanılan sınava ilişkin belge aslı
» Lise diploması aslı
» Lise diplomasının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ya da ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği’nden alınacak “Denklik Belgesi” aslı
» Pasaportun fotokopisi (öğrenim vizesi işlenmiş olmalıdır)

Başvuru Kabul

Adayların başvuruları, Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilir. Başvuruları Kabul edilen adaylara kabul mektubu gönderilir. Adaylar, bu kabul mektubu ile birlikte ülkelerindeki (veya en yakın) Türkiye Büyükelçiliği’nden “Öğrenim vizesi” alırlar.
Kaydolan öğrenciler ile ilgili bilgiler Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na bildirilir.

Başvuru Tarihleri

Başvuru Başlangıç Tarihi: Her yıl Mayıs-Eylül ayları arasında

Başvuru Belgelerinin Teslimi

Ön Başvuru belgeleri aşağıdaki mail adreslerinegönderilmelidir. Başvurusu Kabul edilen adayların orjinal belgeleri kayıt sırasında elden teslim alınacaktır.

Plato Han Öğrenci Evleri yükseköğrenim gören öğrencilerin konaklama ihtiyaçlarını konforlu ve modern mekânlarda karşılamak üzere kurulmuştur. Han Öğrenci Evleri öğrencilere pek çok ayrıcalık sunmaktadır:

Han Öğrenci Evleri'nin Modern Ayrıcalıkları

» Tek veya çift kişilik odalarda konaklama imkânı
» 7/24 güvenlik
» Kamera kayıt sistemleri
» 24 saat kablolu ve wifi internet erişimi
» Profesyonel kafeterya
» Gym ve fitness salonu
» Merkezi ısıtma
» Kütüphane ve çalışma salonu
» Kişisel posta kutusu
» Düzenli kat ve oda temizliği
» Ring araçlar ile ulaşım desteği
» Sağlık noktası
» Online bakım destek hattı (Tüm teknik bakim hizmetleri yurt yönetimi tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Bu hizmetlere 24 saat ulaşmak, Han OE extraneti üzerinden online olarak yapılabilmektedir)
» Çamaşırhane (deterjan, yumuşatıcı sağlama - yarı profesyonel makineleri kiralama - tüm ekipmanları ile birlikte ütü hizmeti)
» Depolama İmkânları

Müdür / Başkan
Prof. Dr. M. Metin Hülagü
metinhulagu@plato.edu.tr

Üye
Prof. Dr. M. Vedat Atay
vedatatay@plato.edu.tr

Üye
Yrd. Doç. Dr. Osman N. Hazinedar
osmanhazinedar@plato.edu.tr

Üye
Dr. Suat Dönmez