Aslında iyi ve kötü ayrımı çok uzak bir kavram. Hepsi siz, biz. Bir şeyler korunmaya çalışıyor, bir şeyler yok edilmeye.

Bazen kuleleri, bazen ülkeyi ve bazen halkını seyreden krallardan hallice olan herkes, herşeyden habersiz. Halk ise haykırmak istiyor "kara göründü".

Dostları alınmasın diye hazinelerini gizlemeye çalışıp, hazinleri olduğunu unutup, düşmanın elindekileri hayranlıkla benimsemek de mantıklı değil tabii.

"Diğer taraf" gördü, arttırdı. Ben de varım, dedi. Farklı bir hamle bekleyişi içerisinde idim. Sizden de daha farklısını beklerim.

Ellerinizden gelenin keyfi baki evet, tarafları keyfi, karşılıklı artırmakla değerlendirirken görmek istemem. Tekrar papağanlaştırır. Olmasın öyle.

Satrançta en iyi savunma türüdür saldırı. Ve fakat düzen veya rahat bozmaya yönelik eylemlerin, biz üyelere yansımamasında fayda görüyorum. Deneyin.

Bir sözlüğün, diğer sözlüğe saldırıları, ziyaret niteliğinde olup sözlük formatına uygun olmakla birlikte, her iki tarafa da kazandıran eylemlerdi. Benzeri nitelikte eylemler görmek isterim. Takdir edilesi zeka parıltıları izlemek de isterim.

Neler göreceğim?

Dur bakalım.

Bakınız: Tarafsız üye.