Sen ve ben , o gun oturmustuk bir banka. Kucucuk bir golun kiyisindaydi bank.
Sen maviliklere bakiyordun bense senin mavilerine.
Ayagimizin dibine bir kopek gelmisti de korkmustun. Daha o zaman anlamistim birseylerin ters oldugunu. Cunku sana korkma ben senin yanindayim demistim, bunu diyen sen olmadigin icin mi gittin hic bilemedim. Basini oksamistim ve senin bana aldigin tostun bir parcasini ona yedirmistim. Sen uzak duruyordun.
Sonra bir gun cay icecektik. Sen cayina seker atmistin iki tane. Oysa o zamanlar ben sekersiz icerdim.Sense cayi karistirirken ki tiniya asik oldugunu soyledin.
Ufak ufak ayrilan noktalarimizla biz biz olmaktan cikmaya baslamistik ben goremiyordum.
Aradan yillar gecti o banka gittigimde elimde bir dal parcasi, cakiyla onu soyarken kendimi yaraladim ve kanimla suladim hatiralarimizi.
Ben kanarken sen yine uzaktin.
Ve benim bile basimi oksamadin.
Basimi omzuna koydugumu sandigimda soguk bankin zeminine vurdum basimi.
Goge baktim gozlerini gordum sonra.
Gozlerin her yere bakiyordu da beni gormuyordu iste.
Uzandim o banka usulca. Basimi dizine koydugumu dusledim. Mavilerini yorgan yaptim ustume. Sesine koydum basimi ve hayalinle uyudum.O an dunya donmeyi birakti beni ayaginda salladi sanki.
Uyudum gunlerce. Belki dr yillarca..
Uyandigimda uzerimde sararmis yapraklar vardi. Artik senin gibi eyluldum. Sızımdan, sazima, sözümden herseyime kadar sonbahardim ben.
Sen sonbaharda yine gelmedin.
Yagmurlar yagdi ustume ey yoluna bas koydugum yuregine yoldas oldugum..
Sen ne kadar cok uzaktiysan ben o kadar sen oldum. Sana dogdum, sana doldum ve sana tastim ben..
Pacalarima kadar senli hislerimle geldim kapina ey yar..
Ey yara..
Ac kapiyi senin kollarin uzundur sararsin naif bedenimi.
Omuzlarin genistir dunyalari bile sigdirirsin sen..
Senin kanatlarin bana gerilince hicbir kotulukten korkmam ey aski en buyuk gunah olanim, yuregimi guslemedigim ,
Ibadet niyetine gunde bes kere yuzumu avuclarina koydugum,diledigim, dilendigim, dillendigim tek istedigim..
Butun dualarima surdugum aminlerim!
Birak bacaklarina sarilayim.
Birak dizlerine kapanayim da.
Beni bir kez daha itme .
Birak hala cocuk kokan sakallarina ellerimi sureyim.
Gozlerinin ferine siginayim da karanliklari bogayim.
Ya artik gel bu banka yollarina serileyim.
Ya da hic gelme tabutum bileyim..
13.10.2013
(siyah defterin siyah satirlarindan..)
(Eski bir yazi , bir karakter denemesiydi Ozetle kadinin yillar sonra sevdiginden ayriyken gidip kendi kendine belki de hic hislerini duyuramadigi sevdigine umutsuz seslenisidir, hayatimla alakasi yoktur, gercek hayattan alintilar da vardir ama bircok yeride kurgudur..)
..