Google tarafından Windows, Mac ve Linux için sunulan Chrome 55 sürümüyle birlikte, Adobe Flash yerine HTML5'i varsayılan hale getirme planları tamamen gerçekleştirildi.



Google tarafından Chrome için Adobe Flash’ın yerine HTML5’i varsayılan hale getirme planları daha önce açıklanmıştı. İşte, o gün sonunda geldi çattı!

Chrome 55 ile Flash devri kapandı
Güvenlik açıkları ve yetersizliği sebebiyle Adobe Flash son dönemde iyice topa tutulmuştu. Google Chrome performansına da ciddi darbe vurduğu belirtilen Flash’ın ipi sonunda çekilmiş durumda.

Windows, Mac ve Linux platformları için sunulan Google Chrome 55 sürümü ile birlikte HTML5 artık varsayılan hale geliyor. Sadece en popüler 10 websitesi listesinde yer alan YouTube.com, Facebook.com, Yahoo.com, VK.com, Live.com, Yandex.ru, OK.ru, Twitch.tv, Amazon.com ve Mail.ru hariç tutularak, bu sitelere Flash desteği sürdürülecek. Diğer siteler ise ilk kez ziyaret edildiklerinde kullanıcılara Flash’ı aktif hale getirmeleri için bir bilgilendirme yapılacak.



Yeni sürümle birlikte CSS otomatik sözcük kesme özelliği de sunuluyor ve bu özellik sayesinde tarayıcının satır kaydırma sırasında sözcük keserek metin sütunlarını görsel bir uyum içinde sunması sağlanıyor.

Google’ın Chrome 53 ile birlikte Flash tabanlı sayfa analizlerini ve diğer arkaplan elementlerini engellemeye başladığını ve Chrome 54 ile birlikteyse gömülü YouTube Flash oynatıcılarını tekrar yazmaya başlayarak HTML5 kullanacak hale getirdiğini not olarak düşelim.

Google Chrome web tarayıcınızı 55. sürüme yükseltmek için Ayarlar>Hakkında menülerini takip edebilirsiniz.

ShiftDelete.Net