Merhaba,
Bunlar bir çeşit güvenlik tedbirleridir. Üst yönetimin telkinleriyle foruma kazandırdığım bu teknik sınırlandırmaların tek amacı sizlerin daha iyi, daha stabil ve huzurlu bir forum deneyimi yaşayabilmenize olanak sağlayabilmektir. Söz konusu eklenti şu an için deneme aşamasında olduğundan, henüz uyarı iletilerini de Türkçeye çevirmedim. Bu konu zaten yönetime özel odada tartışılmaktadır. Karşılıklı fikir alışverişlerinin ardından, en kararlı engellemeleri bırakıp diğer sınırlandırmaları kaldıracağız. Kendinizi forum yönetiminin yerine koyun. Bazı uyanıklar, özel ileti sistemini kullanarak kullanıcılarımızı rahatsız etmekte; başka forumlara davetlerde bulunmakta ya da sevmedikleri insanlara küfretmek için kaydolmaktalar. Kişilerin hak ve özgürlüklerine saygılı bir forum olduğumuzdan, burada kesinlikle özeller okunmuyor. Bu yüzden denetimleri sağlamak da ihbar üzerine gerçekleşebiliyor. Bu gibi durumlarda ihbarlarda bulunan kullanıcılarımız kadar, forumlar hakkında deneyimi olmayan ve gelen özel iletileri dikkate alarak kötü niyetli kişilerin iyi niyetimizi suistimal etmelerine zemin hazırlayabilecek olasılıkları da düşünmekle yükümlüyüz.
Öte yandan, konulardaki grafik ve bağlantıların dışarıya gizlenmesinin nedeni de forumdaki avatar, imza vb. çalışmaların çalınıp başka forumlarda; başka kişilerce "ben yaptım" biçiminde lanse edilmesini tespit etmemizdir. Zaten bu konuda çok aşırı bir ileti sayısı sınırı koymadık. 10 ileti göndermek sanıyorum o kadar zor değildir. Sizler kadar, forumdan içerik çalmak için de üye olanların varlığını düşünmemiz gerekiyor. Ancak bu eklentiyi özelleştirebilirim. Kısıtlamaları bazı kategorilerden muaf tutma fikri gelen olumsuz tepkileri kaldırmak için sanıyorum yeterli. Bu konuyu yeniden yönetici arkadaşlarla görüşüp, mevcut sınırlamalar konusunda bir düzenleme getireceğiz. Sistem tam olarak kararlı yayına geçtiğinde de hem sistem iletileri Türkçeleştirilecek hem de tam anlamıyla sınırlamalar kesinleşecektir. Ardından, eğer o zaman için gerekli görürsek konu hakkında bir duyuru yaparız.
Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.