Lithium Nickli Üyeden Alıntı
Ahlak ve din arasındaki ilişki yadsınamaz bir gerçektir. Ahlak için illaki bir dine mi ihtiyaç vardır. Din olmadan da ahlak kavramına sahip olunamaz mı?
Ahlak için Din Gerekli Mi?
eğer bu soru için bizim fikirlerimizi istiyorsan; çok güzel bir konu açmışsın tebrik ediyorum
ama bazıları gibi nietzsche vb düşünürlerin veya felsefi fikirlere sahip insanların sözlerini biraz değiştirip, veya direk kopyala-yapıştır yaparak cevap vermemiz için sormaksa amaç bence gereksiz bir konu (şuan cevaplarda yapan biri gibi, isimini söylemiyorum evet sen.)
ben bizim fikrimizi sorduğuna inanıyorum!
Kendi düşüncem; dinler her zaman güzel ahlaklı bir insan olmamızı ister, tabi şimdi dinler derken; islam,hrıstiyan,yahudi dinlerinden bahsediyorum, geri kalan dinlerin ve inancların ahlaklı davranışlar istediğini görmedim veya duymadım
ahlak; güzel,iyi,hoş görü gibi kelimelerin karışımının tümü dür. yani her insan da olması gereken şeyler. (tanımı değişse bile fikir aynıdır)
Dİnler (saydıklarım) bizlerin ahlaklı birer insan olmamızı ister, yani var olan güzellik,iyilik hoşgörü ile yonutulmamızı ister.
tıpkı ailemizin istediği gibi, ufak yaş da bize öğretilenler, dinden önce ahlak dersleri alıyorsak, dinler hakkında bilgiye sahip olmadan önce ailemiz bize güzellikler,iyi insan olma fikirleri aşılıyorsa buda demek oluyor ki, din olmasa da ahlak olabiliyormuş.