"....Bu iğrenç şeyi seyretmekten duyduğumuz dehşet çok büyüktü, ama daha yakından bakınca, yaratığın sırtında yaklaşık olarak insan büyüklüğünde ve biçiminde, daha doğrusu hiç bir giysi giymemeleri dışında (insanlar giyinirler) insana çok fazla benzeyen birçok hayvan olduğunu gömlekle yaşadığımız şaşkınlık daha da büyüktü; doğanın kendilerine sağladığından kuşku duyulamayacak kumaşa çok benzeyen ve vücutlarını sıkı sıkıya sararak onları çok gülünç, zavallı yaratıklar haline getiren ve belli ki büyük acılar veren çirkin bir örtü vücutlarını sarıyordu. Tepelerinde kare biçimli sandıklar vardı; ilkin bunların sarık yerine geçtiğini sandım, ama çok geçmeden bunların çok daha ağır ve sağlam olduğunu anladım ve dolayısıyla büyük ağırlıklarıyla hayvanların boyunlarını omuzları üzerinde düzgün ve güvenli tutmak amacıyla tasarlanmış oldukları sonucuna vardım. Yaratıkların boyunlarında, tıpkı bizim köpeklere taktığımıza benzer, ama daha geniş ve çok daha sert siyah tasmalar (kuşkusuz, kölelik alâmeti) bağlanmıştı; bu yüzden zavallı kurbanlar aynı zamanda gövdelerini de döndürmeden başlarını hiçbir tarafa döndüremiyorlardı, sürekli olarak şaşılacak derecede küt ve yukan kalkık burunlarını seyretmeye mahkûmdular...."

Edgar Allen Poe;Sehrazat`in binikinic masali...

Kim bunlar @hıhım?