Elimiel Nickli Üyeden Alıntı
Birisi çıkıp bana anlatsın bilmiyorsam söylesin.Niçin Allahı 99 isimle kısıtlıyorsunuz?Hani herşey onun adıydı?Yanlış anlamayın birisi çıkıp anlatsın
Allah kelimesi özel isimdir. Hiçbir dilde karşılığı olmaz. Allah kelimesinde erkeklik, dişilik yoktur. İlah kelimesinin ise her dilde karşılığı, bazı dillerde de müzekker [erkek] ve müennes [dişi] şekli vardır. Mesela Arapça’da Mabud-Mabude, Türkçe’de Tanrı-Tanrıça, İngilizce God-Goddess, Fransızca Dieu-Deesse, Almanca Gott-Göttin gibi. Bu kelimelerin hiç biri Allah ismi yerine kullanılmaz. Ayrıca Türkçe'de tanrı kelimesinin çoktanlık anlamı vardır.Ve Allaha Tanrı dediğinde erkek yani müzekker Tanrıça dediğinde dişi yani müennes durumunda oluyor.İnancım olan dinden örnek vermek gerekir ise kuran-ı kerim de ayetlerde ALLAH'ın cinsiyeti yoktur,ölçüsü yoktur vb ayetlere rastlamak mümkündür.Ve bazı ayetlerden de örnek vericek olursak ;

(En güzel isimler Allah’ındır, O’na o isimlerle dua edin, O’nun isimleri konusunda eğriliğe sapanları bırakın. Onlar yaptıklarının cezasını göreceklerdir.) [Araf 180]

Uzun lafın kısası kimseyi tanrı diyor diye dinini sorgulamam,zaten bu bana yada bir başka kimseye de düşmez.Herkesin inanışı kendine göre farklıdır.Kişi müslümanım diyor ise kuran-ı kerime göre hareket etmesi uygun diye düşünüyorum.

Sizler ne whisper a ne de blazeofglory e göre hareket edin.Müslümanım diyorsanız kurana göre hareket edin