Allegheines Nickli Üyeden Alıntı
10 yaşından beri ne iş yapıyorsun? Eminim sağda solda bi fotoğraf görüp onun etkisiyle yorum yaptın. Gelip burada yılda bir insanların kutladığı bi günü o saçma düşüncen ile küçük görüyorsun? Gerçek bir işçi olabilmek için 365 günün 365 i çalışması mı gerekiyor insanların?

Ben sosyal medyada gördüğüm hiç bir şeyin etkisiyle yorum atmam. Attığım yorumu da anladığını sanmıyorum. Babamın dükkanlarında çalıştım okul çıkışları giderek haftasonları sürekli çalışarak. Para kasaları yapıyorduk, sonra kahvehanemiz oldu bunlar belki kolay görünür ama sabahın 8-9'unda dükkan açıp 1'de kapatıp binbir çeşit insanın ağız kokusunu çekmek ile daha beter oluyor. Belki babamın yeri diye bu muydu dersin ama bende zor şartlar altında çocuk olarak çalıştım. Ve hayatımda hiç tatile gidip dinlemişliğim yok.

Gel gelelim yazma nedenime. 1 mayıs diye meydanlara çıkanların hemen hemen büyük kısmı kamu da çalışan maaşları dolgun olan sendikalı işçiler. Ve tüm haklarını alıp tatillerini rahatça yapıyorlar .Gerçek işçiler ise çalışıyor. Mesela belediyede çalışan temizlikçiler gibi, sabahın kaçında kalkmış kim bilir yerleri süpürüyorlar. He bende çalışıyorum ama kendimi öyle bir işçi olarak düşünmedim ve kendim için yazmadım. Ben emeğimin karşılığını alıyorum ve bugün çalışmak veya çalışmamak benim için önemli değil. Ama emeğinin karşılığını alamayan asgari ücretli çalışan resmi-dini bayram tatilinde bile çalışan kişiye göre 1 mayıs sadece bir tarih. Yine çalıştığı bir tarih.