Aslanlar kendi tarihlerini yazmadıkları sürece, avcı hikayelerine inanmak zorundayız.Aşağıda olan düşmekten korkmaz.
Erdem, kendisini kazanan kişilere, zenginlikten daha iyi ve asil soydan daha yarralı bir dost olarak yaşlılıklarına kadar eşlik eder.
Bir kadın, hem güzelliğinin farkında olup, hem de mütevazi kalabiliyorsa, güzel bir kadından önce, güzel bir insandır.
Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınınız
Çoğumuz için en büyük tehlike hedeflerimizin çok yükseklerde olması ve onun özlemini çekmemiz değil, tersine hedefimizin çok aşağıda olması ve ona ulaşmamızdır.
Erdem, kendisini kazanan kişilere, zenginlikten daha iyi ve asil soydan daha yarralı bir dost olarak yaşlılıklarına kadar eşlik eder.
Bir hata yaptığın zaman çamurun içinde sürüklenebilirsin. Fakat o çamurun içinde yatıp kalma.
Güneş, ışık ve sıcağından başkalarını faydalandırmak için kendine yalvarılmasını beklemez. Sende güneş gibi ol, beklenilen iyiliği istenilmeden yap.
Eğer bir kadın yürekten ağlıyorsa, ağlatan onun kalbine ulaşmış demektir.(
Ey İnsan! ” Kaf dağı kadar yüksekte oIsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma! Her şeyin bir hesabı var üzdüğün kadar üzüIürsün..
Senin inanmadığın o sevgiye ben binlerce kez gözyaşı döktüm.
Yalanlamak ve reddetmek için okuma. İnanmak ve her şeyi kabullenmek içinde okuma.